Esenyurt'ta okul gerilimi: Veliler ayaklandı

Arşiv
Arşiv

Esenyurt'taki veliler, yakınından yüksek gerilim hattı geçeceği iddia edilen bir okulun önünde eylem yaptı.

İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Örnek İlkokulu’nun ek binası olarak 4 yıldır hizmetini sürdüren okulun kapatılacağı iddiaları kaosa sebep oldu.

Onlarca veli, Selehattin Eyyubi mahallesi’nde bulunan ek hizmet binası önünde toplanarak yola taş döktü ve ulaşımı engelleyerek trafiği kapattı.

Yüksek servis ücretlerinden şikayetçi olan veliler, çocuklarının farklı adreslerde eğitim hayatlarına devam etmesini istemediklerini belirtti. Olay yerine gelen polis ekipleri ise vatandaşları sakinleştirmeye ve eylemi sonlandırmaya çalıştırdı.

Binlerce öğrenci nereye gidecek?

Öğrencilerin mağdur olacağını belirten veli Nurcan Aslan “Kayıt yaptırmaya giden insanlar şans eseri öğrenmiş, çoğu öğrencinin kayıtları farklı okullarda çıkmış. Yüksek gerilim hattından ötürü okulun kapatılacağı iddiası var. Zaten okulda farklı bir okulun ek binası, ismi yok. Benim kızım 4 senedir burada okula gidiyor, ben burada yaşadıkça okulun değişmemesini istiyorum. Servis ücretleri belli, kiradayım, benim verebilecek durumum yok. Bin 500 öğrenci nereye gidecek? Yetkililer bu konuya bir çözüm bulsun” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >