Dijital Skor işleri büyütmeye bir adım daha yaklaştırıyor
Vodafone şirketlerin dijital skorunu hesaplama imkanı sağlayarak en yeni teknolojilere ne kadar hazır olduğunu öğrenme imkanı sunuyor. Dijital Skorunu hesaplayan 31928 şirket işlerini büyütmeye bir adım daha yaklaşıyor. Vodafone KOBİ’de dijital skor zamanının geldiğini vurguladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin, KOBİ’lerimizin bugünden başlayacakları dijital dönüşüm yatırımları, ülke ekonomisi açısından hayati bir önem taşıyor” açıklamasında bulundu.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ve toplamda işletmelerin yüzde 90'dan fazlasını oluşturan KOBİ'lerimizin bugünden başlayacakları dijital dönüşüm yatırımları, ülke ekonomisi açısından hayati bir önem taşıyor" dedi. KOBİ'leri geleceğin rekabetine hazırlamak için çalışma yaptıklarını belirten Şahin, şunları anlattı: "KOBİ'lerin dijitalleşme süreçlerini hızlandırmak için Vodafone'un katkılarıyla hayata geçirilen 'Dijital Skor' ile KOBİ'lerin Dijital Skor'unu ölçüyoruz ve dijitalleşme seviyelerini artırmalarına yönelik bir yol haritası belirliyoruz.
KOBİ'lerin, dijitalleşme süreçlerini hızlandırmak için Dijital Skor'ları ölçümleniyor
Bu sayede Türkiye'nin il il ve sektör sektör dijitalleşme karnesinin ortaya çıkarılmasına liderlik etmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda ana sponsoru olduğumuz TOBB liderliğindeki Teknoloji Buluşmaları ve Dijital Yolculuk eğitimlerinde tüm Türkiye'yi 2019 sonuna kadar il il gezeceğiz ve KOBİ'lere danışmanlık ve mentorluk desteği sağlayacağız. Bu sayede, işletme sahiplerine doğru ve yalın bir dille işletmelerinin ihtiyaçlarını belirlemek ve yapacağı yatırımın verimlilik artışı, maliyet düşüşü, müşteri memnuniyeti olarak onlara nasıl döneceğini anlatacağız. Tüm bu mentorluk desteğimiz, çözüm ve uygulamalarımız, KOBİ'lerden yoğun bir ilgi görüyor. Bu il rotasında yine TOBB ile olan işbirliğimiz kapsamında; KOBİ'lerin, dijitalleşme süreçlerini hızlandırmak için ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyoruz. Bu kapsamda KOBİ'lerin Dijital Skor'larını ölçümlüyor, dijitalleşme seviyelerini artırmalarına yönelik bir yol haritası öneriyoruz."
Colman Deegan: “Dijital Dönüşüm Hareketi ile Türkiye’nin dijital skoru 69’a yükseldi”
Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan şöyle konuştu:
“Vodafone olarak TOBB işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ projesi kapsamında işletmelerle bir araya geliyoruz. Anadolu’da KOBİ’lerin ve illerin Dijital Skor’larını hesaplıyor, dijitalleşme seviyelerini belirliyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerle de işletmelerimize yeni dünyanın kodları hakkında bilgi veriyoruz. TOBB liderliğinde gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Buluşmaları’nda ve Dijital Yolculuk eğitimlerinde ise KOBİ’lere danışmanlık ve mentorluk desteği sağlıyor, ülkemizin il il, sektör sektör dijital karnesini çıkarıyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dijital skoru 53 idi. Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında gittiğimiz şehirlerde bir araya geldiğimiz ve ürünlerimizle dijitalleşmelerine katkıda bulunduğumuz işletmelerin sayısı arttıkça, bu skoru 69’a çıkardık. Bize büyük bir mutluluk ve gurur veren bu artış, Türkiye’nin dijitalleşmesine katkımızı net bir şekilde ortaya koyuyor. Vodafone olarak ürün ve hizmetlerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da KOBİ’lerin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Dijital Dönüşüm Hareketi ile illerin dijital skoru artıyor
Vodafone, Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın yapıldığı son 7 şehirde etkinlik sonrası dijital skor artışını da ölçümledi. Buna göre Konya’nın dijital skoru 63 iken, etkinlik sonrası bu skor 12 puan artarak 75’e yükseldi. Dijital skoru 64’e yükselen Çanakkale’de skor artışı 16 puan olurken, İzmir’in 55 olan dijital skorunu 57’ye, Trabzon’un ise 51 olan dijital skorunu 58’e yükselttiği ölçümlendi. Yapılan çalışmaların etkisiyle Antalya, 49 olan dijital skorunu 51’e, Gaziantep ise 56 olan dijital skorunu 58’e yükseltti. Balıkesir’de etkinlik sırasında yapılan ölçümlerde ise ilin dijital skoru 71 olarak belirlendi. En yüksek dijital skorlu sektörlere bakıldığında ise ilk 5 sırada sırasıyla; cam seramik, ilaç, danışmanlık, kağıt ambalaj, elektrik makinası sektörlerinin geldiği görüldü. Telekom ve ulaştırma sektörleri de listede üst sıralarda yer aldı.