Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 1381 engelli öğretmen atanacak

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Engelli öğretmenlerimizin istihdamı konusunda tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bir müjde vermek istiyorum. 2025 yılında 1381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın bir zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Türkiye’nin en büyük planetaryumu

"2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başarılar getirmesini diliyorum. Şenay Aybüke Yalçın kızımızı, şehit Necmettin Yılmaz ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Üzerimizde emekleri olan bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Burada eğitim alacak gençlerin gelecekte çok önemli roller üstleneceklerine, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında son derece faydalı vazifeler ifa edeceklerine yürekten inanıyorum. Külliyemizde toplam 345 derslik, 88 laboratuvar, 33 destek eğitim odası, 33 zümre odası, 11 iş sağlığı ve güvenliği odası ile 11 revir bulunuyor. Aynı şekilde 1000 kişi kapasiteli 2 konferans salonumuz, 500 kişilik kütüphanemiz, 2 kapalı spor salonumuz, 8 basketbol sahamız ve suni çimli 2 futbol sahamız da yine eğitim külliyemizde öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor. Tüm bunların yanında külliyede bilim sanat merkezi bünyesinde 350 metrekare oturum alanına ve uzay gözlem kulesine sahip Türkiye'nin en büyük planetaryumunu hizmete açıyoruz. Böylelikle eğitimden bilime, sanattan spora, kültürden teknolojiye tam tekmil eğitim ve öğrenim üssünü İstanbul'a kazandırmış olacağız. Böyle bir kampüsün açılışını yapmak benim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. Her eser sahibini anlatır."

"4 milyar ders kitabını ücretsiz dağıttık"

"Evlatlarımızın çağın ötesinde eğitim alması ülkemizin istikbali ve istiklali açısından vazgeçilmezdir. 22 yılı aşan iktidarlarımız boyunca eğitim ve öğretimin titizlikle durduğumuz alanların en başında gelmiştir. 2002 yılında 7,5 milyar TL olan bütçe bugün 2 trilyon 186 milyar lirayı geçti. 22 yıl önce derslik sayısı sadece 367 bindi, biz bu sayıyı tam iki katına, 735 bine çıkardık. 80 yılda yapılan dersliklerden çok daha fazlasını son 20 yılda inşa ettik. Yine bu dönemde 820 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Mevcut öğretmenlerimizin yüzde 80'inini biz göreve başlattık. 60-70 kişinin ders işlediği sınıflar tarih oldu. Derslik başına öğrenci sayısını ilköğretimde 23'e, ortaöğretimde ise 22'ye indirdik. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilkokulda 18, ortaokulda 14'e, ortaöğretimde ise 12'ye düşürdük. Ders kitabı vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biriydi. Son 22 yılda yaklaşık 4 milyar ders kitabını ücretsiz dağıtarak bu yükü de ailelerimizin sırtından aldık."

"Eğitim alanındaki yeni trendleri takip ediyoruz"

"Eğitim alanındaki yeni trendleri ve politikaları biz de çok yakından takip ediyor, gerekli adımları atıyoruz. Öğretmen yetiştirme modellerini inceleyerek eğitim standartlarımızı en iyi seviyeye ulaştırmak üzere Milli Eğitim Akademisini kurduk. Akademiye kabuller, ÖSYM tarafından ilki 13 Temmuz'da düzenlenecek Akademi Giriş Sınavları ile gerçekleşecek. Öğretmen adaylarımızı göreve başlamadan önce mesleğe tam olarak hazırlayacak bu akademinin 14 ay sürmesini planlıyoruz. Mevcut öğretmen ve yöneticilerimizi de 5 yıllık periyotlarla akademide yapılacak alan bazlı mesleki gelişim eğitimleriyle destekleyeceğiz."

Engelli öğretmenlere atama müjdesi

"Engelli öğretmenlerimizin istihdamı konusunda tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bir müjde vermek istiyorum. 2025 yılında 1381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın bir zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek. "

"Araştırmaya katılan tüm ülkeler arasında puanını en fazla artıran ülke olduk"

"Aralık 2023'te yayımlanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) raporuna göre, Türkiye, son 20 yılda matematik ve fen bilimleri alanındaki performansını istikrarlı şekilde artıran 4 ülkeden biri oldu. Geçen yılın son ayında açıklanan Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) 2023 raporunda, Türkiye hem kısa hem de uzun vadede eğitim performansını önemli ölçüde yükseltti. Bu raporda bilhassa 4. ve 8. sınıf düzeyindeki sonuçlar Türkiye'nin başarı grafiğinin yukarı yönlü seyrettiğini ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında 4. sınıf düzeyinde fen bilimleri alanında birinci, matematik alanında ise ikinci sırada yer aldı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri de dahil, araştırmaya katılan tüm ülkeler arasında puanını en fazla artıran ülke olduk. Aynı rapora göre 8. sınıf düzeyinde OECD üyesi ülkeler içinde puanını en fazla artıran birinci ülke olan Türkiye, 44 ülke arasında matematikte 13, fen bilimlerinde ise 7. sıraya yerleşti. Tüm alanlarda ve tüm sınıf düzeylerinde bugüne kadarki en yüksek başarı sırasını elde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tablo, eğitim politikalarımızın ve yöntemlerinin ne kadar isabetli olduğunu açık şekilde gösteriyor.

Son dönemde eğitim felsefelerinde adeta bir paradigma revizyonuna giderek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni geliştirdik. Esaslı bir dönüşümü ihtiva eden bu modeli, çağın ihtiyaçları ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda, yenilikçi ve derinlikli bir anlayışla şekillendirdik. Yeni öğretim programımızla bir yandan öğrencilerimizi akademik olarak en donanımlı şekilde hayata hazırlarken diğer yandan da okuyan, düşünen sorgulayan bununla birlikte hakkın, hakikatin ve güzelliğin peşinde olan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bu muhteşem eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen eski Bakanımız ve Ordu Milletvekilimiz Mahmut Özer'i, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'i, yüklenici firmalarımızı ve hayırseverlerimizi, TMSF'yi, işçisinden mühendisine tüm emek sahiplerini tekrar tebrik ediyorum, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin hayırlı ve bereketli bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım