Bu bayram, sizi ileriye taşıyacak hedefleriniz olsun!

Bayramlar, aile bağlarını kuvvetlendiren, eş dostla bir araya gelmeye vesile olan güzel bir zaman dilimidir. Ama bunun yanında daha önemli olan husus, bayramın mahiyetini anlamak ve ona uygun geçirmektir. Bu noktadaki eksikliğimizi bir parça giderebilmek için bayram hedefleri koymaya ne dersiniz!

Kurban Bayramı'nı manasına daha uygun geçirmek ve tatilin rehavetine kapılmadan ufkumuzu genişletecek çalışmalar yapabilirsiniz.
Arefe gününü oruçlu geçirebilirsiniz

                                    
                                    
                                    "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." (Tirmizi)

"Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur." (Müslim)
Arefe gününü oruçlu geçirebilirsiniz "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." (Tirmizi) "Arefe günü tutulan oruç, geçmiş ve gelecek yılın günahlarına kefaret olur." (Müslim)
Arefe günü bin ihlas okuyarak günün feyzinden yararlanabilirsiniz

                                    
                                    
                                    Arefe günü -Besmele ile- bin İhlas okuyanın günahları affolup duası kabul olur. (Ebü'ş-şeyh)
Arefe günü bin ihlas okuyarak günün feyzinden yararlanabilirsiniz Arefe günü -Besmele ile- bin İhlas okuyanın günahları affolup duası kabul olur. (Ebü'ş-şeyh)
Teşrik tekbirlerini unutmayalım

                                    
                                    
                                    Arafe günü sabah namazından sonra başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonuna kadar devam etmek üzere "teşrik tekbirleri" getirilebilir.
Teşrik tekbirlerini unutmayalım Arafe günü sabah namazından sonra başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazı sonuna kadar devam etmek üzere "teşrik tekbirleri" getirilebilir.
Kestiğimiz kurbanları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret edelim
Kestiğimiz kurbanları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gayret edelim
Bayram boyunca belirlediğiniz 5 Sünnet-i Seniyye’ye uymayı hedefleyin

                                    
                                    
                                    Bayram tatili boyunca ezbere bildiğimiz ama bir türlü uymadığımız sünnetleri hayata geçirebiliriz. Fakat unutulmamalıdır ki, sünnet sadece bedenen yapılan hareketleri kapsamaz. Tebessüm etmek, bir çocuğu sevindirmek, biri hakkında kötü düşünmemek de sünnete dahildir.
Bayram boyunca belirlediğiniz 5 Sünnet-i Seniyye’ye uymayı hedefleyin Bayram tatili boyunca ezbere bildiğimiz ama bir türlü uymadığımız sünnetleri hayata geçirebiliriz. Fakat unutulmamalıdır ki, sünnet sadece bedenen yapılan hareketleri kapsamaz. Tebessüm etmek, bir çocuğu sevindirmek, biri hakkında kötü düşünmemek de sünnete dahildir.
Her akşam doğru kaynaklardan 3 Hadis-i Şerif okuyarak tatilinizi zenginleştirin

                                    
                                    
                                    Hayatımızdan uzaklaştırdığımız Hadis-i Şerif kavramı ile bağımızı sağlamlaştırmak adına her gün en az 3 tane olmak üzere okuyabiliriz. Buradan okuyup öğrendiklerimizin, hayatımızın diğer alanlarında da faydası olacaktır.
Her akşam doğru kaynaklardan 3 Hadis-i Şerif okuyarak tatilinizi zenginleştirin Hayatımızdan uzaklaştırdığımız Hadis-i Şerif kavramı ile bağımızı sağlamlaştırmak adına her gün en az 3 tane olmak üzere okuyabiliriz. Buradan okuyup öğrendiklerimizin, hayatımızın diğer alanlarında da faydası olacaktır.
Bir türlü vakit bulamayıp ezberleyemediğiniz Kur’an’dan ayetleri ezberlemek için bu tatil güzel bir fırsat

                                    
                                    
                                    Sürekli ertelenen fakat ezberlenmesi gereken ayetleri bu süre zarfında ezberleyebilirsiniz.
Bir türlü vakit bulamayıp ezberleyemediğiniz Kur’an’dan ayetleri ezberlemek için bu tatil güzel bir fırsat Sürekli ertelenen fakat ezberlenmesi gereken ayetleri bu süre zarfında ezberleyebilirsiniz.
Hac feraizinin yerine getirildiği bu kıymetli vakitlerde bol bol istiğfar getirmenin ve dua etmenin tam zamanı

                                    
                                    
                                    Hac'da milyonlarca Müslüman'ın halis bir kalple açtığı ellerine sizde dahil olun. Olur ya bir güzel gönüllü kul hatrına, tüm dualar ve niyazlar kabul edilir.
Hac feraizinin yerine getirildiği bu kıymetli vakitlerde bol bol istiğfar getirmenin ve dua etmenin tam zamanı Hac'da milyonlarca Müslüman'ın halis bir kalple açtığı ellerine sizde dahil olun. Olur ya bir güzel gönüllü kul hatrına, tüm dualar ve niyazlar kabul edilir.
Bu bayram gıybete geçit vermeyin

                                    
                                    
                                    Dinen ve insanen nahoş olan bu durumdan yakanızı kurtarmak için bayramı bir fırsata çevirebilirsiniz. Yapılan bayram ziyaretlerinde geçici ve fani şeyler üzerine konuşma yerine, daha yararlı ve öğretici konular üzerinde konuşulabilir.
Bu bayram gıybete geçit vermeyin Dinen ve insanen nahoş olan bu durumdan yakanızı kurtarmak için bayramı bir fırsata çevirebilirsiniz. Yapılan bayram ziyaretlerinde geçici ve fani şeyler üzerine konuşma yerine, daha yararlı ve öğretici konular üzerinde konuşulabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >