Benzin ve motorine indirim sonrası fiyat oyunu: Vatandaş isyan etti

Arşiv
Arşiv

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan indirimler sürücülere rahat bir nefes aldırırken, bazı akaryakıt istasyonlarında yaşanan uygulamalar ise vatandaşların tepkisini çekiyor. Zam haberlerini hızla pompa fiyatlarına yansıtan istasyonların, indirim dönemlerinde ise 'sistem arızası' bahanesiyle satış yapmadığı öne sürülüyor.

25-26 Mart tarihlerinde gerçekleşen zamlarla birlikte bazı istasyonların henüz resmi açıklama yapılmadan fiyat tabelalarını güncellediği, buna karşın son iki gündeki indirimlerde ise değişikliklerin gecikmeli olarak yansıtıldığı belirtiliyor. Tüketiciler, benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan her indirimde benzer sorunlarla karşılaştıklarını dile getiriyor.

'Yakıt kalmadı' bahanesi

Sosyal medyada konuya ilişkin çok sayıda şikayet paylaşan vatandaşlar, indirimli akaryakıt almak için gittikleri bazı istasyonlardan “sistem arızası” ya da “yakıt kalmadı” gibi gerekçelerle geri çevrildiklerini belirtiyor. Zam dönemlerinde ise benzer bir durumla karşılaşmadıklarını vurgulayan sürücüler, uygulamanın kasıtlı olduğunu düşünüyor.

Tüketici Hakları Dernekleri, akaryakıt istasyonlarının indirim ya da zam öncesinde satış yapmayı durdurmasının yasal olmadığını vurguluyor. Dernek yetkilileri, “Tüketicinin indirimli fiyattan yararlanma hakkı engellenemez. ‘Sistem arızası’ ya da ‘depo boş’ gibi gerekçelerle satış yapmamak hukuka aykırıdır” açıklamasında bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) da çağrıda bulunan uzmanlar, bu tür uygulamaların denetim altına alınması gerektiğini belirterek, vatandaşlara da şikayetlerini belge ve fotoğraflarla iletmeleri çağrısında bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım