Bakan Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete Temmuz ayında yapılması beklenen ara zam konusunda açıklama yaptı.

Türkiye'de asgari ücret tartışmaları, yoğun bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayına az bir zaman kala, milyonlarca vatandaş asgari ücret zammı için bekleyişe geçti. 2024 Temmuz ayında ikinci bir ara zammın olup olmayacağı merak konusu haline geldi.

Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücrette artış olup olmayacağına dair açıklama geldi.

Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, gazetecilerin soruları üzerine asgari ücrette artış olmayacağını belirterek, "Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir toplantı yapacağız. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak” dedi.

Emeklilere refah payı kapsamında zam yapılacak mı?

Emeklilere refah payı kapsamında zam yapılmasına ilişkin soruya da cevap veren Işıkhan, “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme kapsamında artışlar olacak. Ayrıca enflasyonla ilgili farklar söz konusu olduğunda onları veririz. Onun dışında refah payı ile ilgili bir çalışmamız yok” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >