Bakan Uraloğlu duyurdu: 9 milyon kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı açılıyor

Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın açılıyor.
Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanının yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi ile Türkiye'nin 58. havalimanına kavuşacağını duyurdu. Ayrıca bölgenin tüm havayolu ihtiyaçlarını karşılayacağını söyleyerek, "Sektörün gücüne güç katacak" dedi. 10 Ağustos'ta açılacak olan havalimanının açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Modern, akıllı ve yeni nesil olarak dizayn edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı yarın açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılış öncesi Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

9 milyon yolcu kapasitesi ile bölgenin tüm havayolu ihtiyaçlarını karşılayacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, "Çukurova Uluslararası Havalimanı ile sivil havacılık sektörümüzün gelişimi adına yeni bir imza daha atıyoruz" ifadesini kullandı.

"Ülkemizin 58. havalimanı olarak adını tarihe yazdıran bölgesel havalimanı niteliğindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı 10 Ağustos saat 15.00'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hizmete açacağız." bilgisini paylaşarak sözlerine devam etti.

Yeni nesil havalimanı tasarımı

Yılda 8 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğa ve 60 metre gövde genişliğine sahip en geniş gövdeli uçaklarında iniş yapabileceği ana pisti olan Çukurova Uluslararası Havalimanının tasarımı için "ağaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi ve pamuk motifleri ile süslü mimarisiyle tarım ve teknolojiyi bir araya getiriyor” dedi.

Çukurova havalimanı nerde?

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Mersin'in Tarsus ilçesinin Karsavran Mahallesi yakınlarındadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >