Bacak ağrısıyla doktora gitti: "Yarım beyinle" yaşadığı ortaya çıktı

Bacak ağrısıyla doktora gitti: "Yarım beyinle" yaşadığı ortaya çıktı
Bacak ağrısıyla doktora gitti: "Yarım beyinle" yaşadığı ortaya çıktı

Fransa’da yaşayan 44 yaşındaki bir adam, bacağında yaşadığı hafif ağrı ve güçsüzlük nedeniyle doktora başvurduğunda, beyninin yarısından fazlasının olmadığını öğrendi.

Ntv'de yer alan habere göre; 44 yaşında olan kimliği gizli adam, yaklaşık iki hafta boyunca bacağında hafif bir ağrı ve güçsüzlük fark edince ilk olarak doktora gitti.

Beyin taraması sonrası adamın beyninin yarısının olmadığı, "Hidrosefali" adı verilen kafatasında ince bir beyin dokusu tabakası ve sıvı bulunduğu ortaya çıktı. Bilişsel psikolog Axel Cleeremans, adamın normal bir yaşam sürdüğünü, ailesinin olduğunu ve çalıştığını belirtti. Şikayeti sırasında yapılan IQ testinin sonucu 84 olarak belirlendi; bu, normal aralığın biraz altında.

Doktorlar, hastalığının nedeninin beyninde biriken sıvı olduğunu ve bu durumun 30 yıl boyunca beyninin büyük kısmının tahrip olmasına yol açtığını düşünüyor.

Öte yandan hastalık bebekken teşhis edilmiş ve stent takılmıştı. Ancak 14 yaşındayken stent çıkarıldığında, beyninin büyük bir kısmı aşınmaya başlamış. Geçmişte, bilincin belirli beyin bölgeleriyle bağlantılı olduğu düşünülüyordu; ancak bu tür hikayeler, bilincin yalnızca belirli bir bölge tarafından yönetilmediği fikrini savunan yeni teorilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım