Aydın'da yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı

Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.
Yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.

Muğla’da devam eden orman yangınlarına havadan müdahale eden THK’ya ait yangın söndürme uçağı, su aldığı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.

THK’ya ait yangın söndürme uçağı, su aldığı Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı.

Su üstünde asılı kalan uçaktaki pilot ve diğer personelin kurtarılması için bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE ekipleri gönderildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık konuya ilişkin açıklama yaptı.

Akbıyık, "Uçak Bafa Gölü'ne teknik bir arıza nedeniyle düşmekten ziyade battı diyebiliriz. 3 kişi var uçakta. 2 pilot ve memur. Bunlar da Jandarmamız ve sivil vatandaşlarımızla birlikte kurtarıldı." dedi.

Bakan Yumaklı'dan açıklama geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından Bafa Gölü'ne kırıma uğrayan uçağa ilişkin açıklama yaptı.

Aydın'ın Didim ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten, Orman Genel Müdürlüğünce kullanılan THK'ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağının Bafa Gölü'nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğradığını anlatan Yumaklı, şunları kaydetti:

"Uçakta görev yapan 3 personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakar mürettebatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden orman teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >