Almanya'da 'bozkurt' selamına benzediği gerekçesiyle 'sessiz tilki' işareti yasaklandı

Arşiv
Arşiv

Almanya'nın Bremen kenti, bozkurt selamıyla benzerlik gösterdiği gerekçesiyle sessiz tilki işaretini yasakladı.

Almanya'nın Bremen kenti, bozkurt selamı ile benzerlik gösterdiği gerekçesiyle sessiz tilki işaretine yasaklama kararı getirdi.

Bremen kenti yönetimi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bozkurt selamına benzerlik gösterdiği için 'sessiz tilki' işaretini bir süredir yasaklamayı düşündüklerini ve yaptıkları değerlendirmeler sonucunda bu işareti yasaklama kararı aldıklarını söyledi.

Bremen Eğitim Müdürlüğü Sözcüsü Patricia Brandt, bozkurt selamına atıfla "El işaretinin siyasi anlamı Bremen şehrinin değerleriyle kesinlikle çelişiyor." diye konuştu.

Almanya'daki okullarda 'sessiz tilki' işareti genellikle çocukların sessiz olup öğretmenlerini dinlemesi için yapılıyor.

Almanya'da bozkurt işaretinin yasaklanması istemi

Almanya'da aşırı sağcı Alman siyasetçiler, bozkurt işaretinin yasaklanmasını talep etmişti.

Aşırı sağcı Alman politikacılar, bozkurt işareti yapanların Alman vatandaşlığının iptal edilmesini de istemişti.

Ne olmuştu?

Milli futbolcu Merih Demiral 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçında attığı gol sevincini bozkurt işaretiyle kutlamıştı.

UEFA ise spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Merih Demiral'a iki maçtan men cezası vermişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >