Ailesini korumaya çalışıyordu: Trump saldırısında hayatını kaybetti

Corey Comperatore, Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde hayatını kaybetti.
Corey Comperatore, Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde hayatını kaybetti.

ABD Başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sırasında ölen kişinin kimliği belli oldu. Hayatını kaybeden kişinin ailesini korumak isterken yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

NBC News'ün haberine göre, Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Trump'ın mitingi sırasında vurularak hayatını kaybeden kişinin kimliğini açıkladı. Shapiro, miting sırasında Trump'ın arkasında oturan ve kurşun isabet eden vatandaşın eski itfaiyeci Corey Comperatore olduğunu belirtti.

Ailesini korumak için üzerlerine atladı

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, dün mitingde öldürülen kişinin eyalet sakini 50 yaşındaki Corey Comperatore olduğunu ve Trump'a ateş açılırken ailesini korumak için üzerlerine atladığını doğruladı.

Shapiro, “Az önce Corey'nin eşi ve iki kızıyla konuştum. Corey bir kız babasıydı. Corey bir itfaiyeciydi. Corey her Pazar kiliseye giderdi. Corey toplumunu severdi. En önemlisi de Corey ailesini severdi” dedi.

"Corey bir kahraman olarak öldü"

Dün gecenin ABD için şoke edici olduğunu kaydeden Vali Shapiro, öldürülen Comperatore'yi Trump'ın sıkı bir destekçisi olarak nitelendirerek, “Corey'nin eşine konuştuğumuzu paylaşmamın sorun olup olmayacağını sordum. O da evet dedi. Ayrıca Corey'nin bir kahraman olarak öldüğünü sizlerle paylaşmamı istedi” ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyasının devam eden süreci için ülke liderlerine seslenen Shapiro, “Tüm liderlerin tansiyonu düşürmesi, var olan nefret dolu söylemlerden vazgeçmeleri ve bu ulus için daha iyi, daha parlak bir gelecek aramaları gerekiyor. Siyasi anlaşmazlıklar asla ve asla şiddet yoluyla ele alınamaz. Anlaşmazlıklar tamam ama bu anlaşmazlıkları çözmek için barışçıl bir siyasi süreç kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >