ABD'de bir çift evlat edindiği beş siyahi çocuğu 'köle olarak' kullanmakla suçlanıyor

ABD'de bir çift evlat edindiği beş siyahi çocuğu köle olarak kullandı.
ABD'de bir çift evlat edindiği beş siyahi çocuğu köle olarak kullandı.

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde beyaz bir çift, evlat edindiği beş siyahi çocuğu kötü koşullara maruz bırakmak ve 'köle olarak' kullanmakla suçlandı.

Savcılar, barınaktan evlat edindiği yaşları 6 ile 16 arasında değişen beş çocuğu ahırda kilitli tutan ve 'köle olarak kullanmayı' amaçlayan 62 yaşındaki Jeanne Whitefeather ile 63 yaşındaki Donald Lantz'ı hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, çifte 'insan kaçakçılığı', 'çocuk ihmali', 'kölelik' ve 'zorla çalıştırma' gibi çok sayıda suç isnat edildi.

İddianameye göre, komşular da çocukların çiftlik işçiliği yapmaya zorlandığını ve konuta girmelerine izin verilmediğini ileri sürdü.

Çocuklar ahırın içindeki küçük bir odada kilitli halde bulundular

Kanawha County Bölge Yargıcı Maryclaire Akers, iddianameye dair basına yaptığı açıklamada, 'İnsan hakları ihlalleri, bu çocukların ırkları nedeniyle hedef alındıkları ve iddianamede belirtildiği gibi temelde köle olarak kullanıldıkları gerçeğine özgüdür.' dedi.

Kanawha County şerif yardımcıları çocukları ekim ayında çiftin Sissonville'deki evlerinde yaptıkları bir kontrol sırasında bulduklarını söyledi. Arazideki bir ahıra zorla girdiklerini ve burada küçük bir odada iki çocuk bulduklarını söylediler.

Şerif departmanı o zaman yaptığı açıklamada, 'Çocukların ahırdan kendi başlarına çıkmaları için hiçbir yol yoktu, akan suları yoktu, banyo olanakları yoktu ve hijyenik bakım ve yiyecekten mahrum bırakılmışlardı' dedi.

İddianameye göre, ahırdaki 14 ve 16 yaşlarındaki iki çocuk, bulunduklarında yaklaşık 12 saattir içeride kilitli olduklarını ve çıplak beton zeminde uyumaya zorlandıklarını söyledi. Mahkeme belgelerinde çocukların kirli ve ağır bir vücut kokusuna sahip oldukları ve 14 yaşındaki çocuğun ayaklarında açık yaralar olduğu belirtildi.

Öte yandan, iddiaların ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılann Whitefeather ve Lantz çifti ise suçlamaları reddetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >