44 milyar dolarlık servetiyle dudak uçuklatan çizgi karakter; Varyemez Amca

Scrooge McDuck, Türkiye'de bilinen ismiyle Varyemez Amca.
Scrooge McDuck, Türkiye'de bilinen ismiyle Varyemez Amca.

Bir çizgi film karakterinin servetinin 44.1 milyar dolar olduğunu öğrendiğinizde sizde kolay kolay kendinize gelemeyeceksiniz.

1947 yılında çizilen ve o yıllardan günümüze kadar sevilerek gelen Varyemez Amca büyük bir servetin sahibi…

Yeni kuşak tanımıyor

                                    Çocukluğu 80’li 90’lı yıllarda geçenlerin çok iyi bildiği ancak yeni neslin pek de tanımadığı onlarca çizgi film karakteri bulunuyor. Bir zamanlar çocukların en yakın arkadaşı konumundaki bu kahramanlar son yıllarda mazinin tozlu sayfalarına gömüldü.
Yeni kuşak tanımıyor Çocukluğu 80’li 90’lı yıllarda geçenlerin çok iyi bildiği ancak yeni neslin pek de tanımadığı onlarca çizgi film karakteri bulunuyor. Bir zamanlar çocukların en yakın arkadaşı konumundaki bu kahramanlar son yıllarda mazinin tozlu sayfalarına gömüldü.
İlgi bir hayli düştü

                                    Tabi bu durumun nedeni yeni çizgi filmlerin ortaya çıkması ve internetin yaygınlaşması. Ayrıca yerli çizgi filmlerin artması da yabancı yapımlara olan ilgiyi bir hayli düşürdü.
İlgi bir hayli düştü Tabi bu durumun nedeni yeni çizgi filmlerin ortaya çıkması ve internetin yaygınlaşması. Ayrıca yerli çizgi filmlerin artması da yabancı yapımlara olan ilgiyi bir hayli düşürdü.
Bir zamanlar çizgi film kanalları yoktu

                                    Bir zamanlar çizgi film kanalları yoktu… Çocuklar erkenden uyanır, sınırlı saatler arasında yayınlanan çizgi filmleri izlerdi. Kiminin elinde bir biberon süt kiminin ağzında kocaman bir emzik olurdu…
Bir zamanlar çizgi film kanalları yoktu Bir zamanlar çizgi film kanalları yoktu… Çocuklar erkenden uyanır, sınırlı saatler arasında yayınlanan çizgi filmleri izlerdi. Kiminin elinde bir biberon süt kiminin ağzında kocaman bir emzik olurdu…
1900’lü yılların başında

                                    Çocukların o yıllarda hayranlıkla izlediği yapımların geçmişi ise çok eskilere dayanıyor. Az çok hepimizin bildiği çizgi karakterlerinin birçoğu 1900’lü yılların başlarında ortaya çıktı. Bunlardan biri de Scrooge McDuck, Türkçesiyle Varyemez Amca…
1900’lü yılların başında Çocukların o yıllarda hayranlıkla izlediği yapımların geçmişi ise çok eskilere dayanıyor. Az çok hepimizin bildiği çizgi karakterlerinin birçoğu 1900’lü yılların başlarında ortaya çıktı. Bunlardan biri de Scrooge McDuck, Türkçesiyle Varyemez Amca…
Siz de yaşlanmışsınız demek ki!

                                    Varyemez Amca ismi, size de tanıdık geliyorsa siz de çoktan 30’lu yaşlara ulaşmışsınız demektir.
Siz de yaşlanmışsınız demek ki! Varyemez Amca ismi, size de tanıdık geliyorsa siz de çoktan 30’lu yaşlara ulaşmışsınız demektir.
Beyazperde yolculuğu

                                    Diğer çizgi kahramanlarda olduğu gibi Varyemez Amca da zamanla beyazperdeye yansıdı.
Beyazperde yolculuğu Diğer çizgi kahramanlarda olduğu gibi Varyemez Amca da zamanla beyazperdeye yansıdı.
Pekin ördeğinden esinlenildi

                                    Scrooge McDuck yani Varyemez Amca İskoçyalı bir işadamıdır. Glasgow doğumlu karakter insan-ördek olarak anılmaktadır. Çizerin karakteri tasarlarken ‘pekin ördeğinden’ esinlendiği biliniyor.
Pekin ördeğinden esinlenildi Scrooge McDuck yani Varyemez Amca İskoçyalı bir işadamıdır. Glasgow doğumlu karakter insan-ördek olarak anılmaktadır. Çizerin karakteri tasarlarken ‘pekin ördeğinden’ esinlendiği biliniyor.
İlk sırayı aldı

                                    Zenginliğiyle dikkat çeken Varyemez Amca, 2007’de 28.8 milyar dolarlık hazinesiyle Forbes Dergisi’nin kurgusal zenginleri listesinde ilk sırayı yer aldı.
İlk sırayı aldı Zenginliğiyle dikkat çeken Varyemez Amca, 2007’de 28.8 milyar dolarlık hazinesiyle Forbes Dergisi’nin kurgusal zenginleri listesinde ilk sırayı yer aldı.
44.1 milyar dolar

                                    Varyemez Amca’nın 2011 Forbes verilerine göre serveti 44.1 milyar dolar değerinde. Forbes Dergisi’nin 2011’de açıkladığı en zengin 15 hayali karakter listesinde Varyemez Amca 14. sırada yer aldı.
44.1 milyar dolar Varyemez Amca’nın 2011 Forbes verilerine göre serveti 44.1 milyar dolar değerinde. Forbes Dergisi’nin 2011’de açıkladığı en zengin 15 hayali karakter listesinde Varyemez Amca 14. sırada yer aldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >