14 yıldır trafiğe çıkamıyordu: Korkusunu bu şekilde yendi

Arşiv
Arşiv

Hatay'da 14 yıldır ehliyeti olmasına rağmen korkusunu yenemeyen Pelin Tuzluoğlu, arabasının arka camına astığı "Acemiyim. Lütfen anlayışlı olur musunuz" notuyla 10 gündür trafikte araç kullanıyor.

Antakya'da yaşayan Pelin Tuzluoğlu, yaklaşık 14 yıl önce araç kullanma hevesiyle ehliyet aldı. Ancak korkusunu yenemediği için yıllardır trafiğe çıkıp araç süremedi. Bu duruma bir çözüm bulmak isteyen Tuzluoğlu, aracının arka camına "Acemiyim. Lütfen anlayışlı olur musunuz" yazılı bir not astı. Bu not sayesinde araç kullanmaya başlayan Tuzluoğlu, 10 gündür güvenle trafikte seyrediyor. Diğer sürücülerin notunu dikkate alarak kornaya basmamaya özen gösterdiğini belirtti.

"Ben 14 yıldır ehliyet sahibiyim ama bir türlü cesaretim olup da trafiğe çıkamamıştım"

14 yıl boyunca trafiğe çıkamadığını belirten Tuzluoğlu, "Ben 14 yıldır ehliyet sahibiyim ama bir türlü cesaret edemedim. Şu anda mecburiyet nedeniyle araç kullanmak zorundayım. Çocuklarım ve işim gereği sürekli yola çıkmam gerekiyor. Hatay trafiğinde kendimi araba kullanmak zorunda hissettim, çünkü dolmuş sıkıntısı yaşıyoruz. İşime geç kalıyorum ve evime yetişemiyorum. Artık bu zamanı geldi dedim. Allah'ın izniyle trafiğe çıkacağım. Bu not sayesinde kendimi daha güvende hissediyorum. Çünkü hafriyat kamyonları ve tırlar oldukça tehlikeli. Arkadaşlarım da bana destek oluyor, en azından korna çalmıyorlar. Korna çaldıklarında çok heyecanlanıyorum, elim ayağıma dolaşıyor. Şu an daha güvende hissediyorum ve bir süre bu şekilde araç kullanmaya devam edeceğim" dedi.

"10 gündür bu yazı arabamın arkasında duruyor ve gerçekten çok faydası oldu"

Aracının arkasına astığı yazının faydalı olduğunu belirten Tuzluoğlu, "Ben trafiğe çıkalı bir hafta oldu ve bu yazı 10 gündür arabamın arkasında. Gerçekten çok işe yaradı, kendimi daha güvende hissediyorum. Etrafımdaki insanlar daha anlayışlı davranıyor. Panik yapmıyorum ve alışana kadar bu şekilde devam edeceğim. Bir haftadır bu süreçte ters bir durum yaşamadım, çok şükür. Sürücüler şu an daha anlayışlı fakat yazının etkisi sona erdikten sonra ne olur, bilemiyorum" dedi.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >