Türkiye Unicef’e verdiği destek kesmeli ve sapıklığa karşı kininizi diri tutun
Kendilerine eşit davranılmasını isteyen, hak talep eden bu tipler, kendilerine saygı duyanduymayan herkesi ötekileştirmekten de geri durmadılar. Ahlâksız ilişkilerine, evlat edindikleri çocukları da âlet ederek dünyanın en iyi insanlarını yetiştireceklerini iddia ettiler. Kısacası, dolaylı bir şekilde bile olsa anne babaları “iyi çocuk yetiştirememek”le suçlamaktan geri durmadılar.
Onur(suzluk) yürüyüşü adı altında her sene büyüyen ve resmi adı LGBTİ+ ibneliği, birçok küresel şirketin de desteklemesiyle Türkiye’de de kendisine taraftar buluyor. Adına her geçen gün yeni bir harf, yeni bir simge konulan bu ahlâksızlığın sonu gelecek gibi görünmüyor. Medyanın, özellikle de yeni nesil medya organlarının propagandalarıyla merak edenlerin ve cinsiyet değiştirenlerin oldukça görünür olması fitili ateşleyen ilk gelişmeydi. Cinsiyet değiştirenlerin sayısının artması ve cemiyet hayatında oldukça değer görmeleri ve sanatçı olarak kendilerini sunmaları bu alışılmışlığın ikinci adımı oldu. Daha çok kabullenilsin diye herkesin büyük hayranlık duyduğu gökkuşağını kendilerine simge olarak seçtiler. Yetmedi, kendi kelimeleriyle yeni bir dil inşa ettiler.
💜
— UNICEF (@UNICEF) June 27, 2020
❤️
💙
💚
💛💛💛
💜💜
❤️ ❤️
💙 💙
💚 💚
💛💛
💜 💜
❤️ ❤️
💙 💙
💚💚
💛
💜💜💜
❤️
💙💙
💚
💛💛💛
Be an ally of LOVE. @voicesofyouth #PrideMonth pic.twitter.com/oNTEjHTNV8
Kullandıkları mobil uygulamalarıyla, kendilerini öyle bir konuma koyarak yücelttiler ki sanki evrenin en harika insanları bu grup içerisinden çıkıyormuş gibi bir hava oluşturmaya başladılar. Kendilerine eşit davranılmasını isteyen, hak talep eden bu tipler, kendilerine saygı duyan-duymayan herkesi ötekileştirmekten de geri durmadılar. Ahlâksız ilişkilerine, evlat edindikleri çocukları da âlet ederek dünyanın en iyi insanlarını yetiştireceklerini iddia ettiler. Kısacası, dolaylı bir şekilde bile olsa anne babaları “iyi çocuk yetiştirememek”le suçlamaktan geri durmadılar.
Küresel Olanın Kuşatmışlığı
Meselenin diğer boyutunda küresel şirketlerin bu sapıklığı teşvikte birbiriyle yarışması bulunuyor. Sözde eşitliği savunan bu markalar, konu göçmenler, savaşlar ve zulümler olunca hiç sesini çıkarmazken, ahlâksızlık olunca anında aynı safta birleşebiliyorlar. Elbette bunda küresel olmaları, belirli bir kitleye hitap etmeleri ve insanların kendilerinden vazgeçmeyeceği fikri de etkili.
Günümüzde hepimizin muhakkak bir tanesini kullandığımız bu markalar, bizim paramızla ve katkımızla kabul etmediğimiz yahut onaylamadığımız fikirlerin, nesillerimize hoş gösterilmesinde büyük rol oynuyor.
Özellikle gençlerin çok yakından takip ettiği bu firmalar, kullandıkları manken, model ve oyuncularla istedikleri mesajı çocuklarımıza etkili bir şekilde iletebiliyor. Netflix gibi gençlerin yoğun olarak vakit geçirdiği dijital platformların içeriklerinde taşıdığı yoğun cinsel ve LGBTİ+ mesajları nesillerin bu ahlâksızlığı normal ve saygı duyulması gereken bir durum olarak görmesine sebep oluyor. Mesela Michael Jackson’un kızı Paris Jackson cinsel eğilimini, bir canlı yayın sırasında “sanırım eşcinselim” diyerek açıklamıştı. Aynı Jackson, yeni film projesi Habit’te lezbiyen bir kadın olarak canlandırılan Hz. İsa rolünü oynayacak. Bu tarz hâdiseler, bu eğilimdeki bireylerin hayattan kopuk olmayıp özgüvenle her şeyi yapabileceğine dair inancını ateşlemek için özellikle yapılıyor.
Rusya LGBT'ye Karşı Çok Katı
Ülkemizde de geçtiğimiz hafta bu tarz yönelimleri normalleştiren bir olay yaşandı. ÖSYM’nin düzenlediği YKS sınavında sorulan bir soruda sanatçı Mabel Matiz’in isminin geçmesi gündem oldu. Matiz, LGBT’ye desteğini daha önce Twitter hesabından duyurmuştu. Bu tarz kişilerin örnek olarak sunulması, gelecek nesiller için tehlike teşkil ediyor. Rusya'da ise LGBT bu kadar hoş görülmüyor. Anastasia Rezyuk isimli bir Rus vatandaşı, LGBT sanatçısı Yulia Tsvetkova'yı desteklediği için 20 gün hapis cezasına çarptırılırken, sanatçı ve aktivistler de gözaltına alındı. Ayrıca Rusya’nın resmi arama motoru olan Yandex’te ‘Onur(suzluk) Yürüyüşüyle alakalı arama yaptığınızda karşınıza çıkan sonuçların filtrelenmiş olduğunu rahatlıkla göreceksiniz. Devlet politikası olarak LGBTi+ sapkınlığına dair nasıl önlemler alındığının somut örneği, Rusya’dır.
#Pride2020 Onur ayı kutlu olsun! / Happy pride month! pic.twitter.com/BaSn00CdT9
— Mabel Matiz (@mabelmatiz) June 1, 2020
Kur’an’da bu tür ahlaksızlara yönelen Lut Kavmine yapılan uyarılar ve sonunda yaşadıkları helak, ayetlerle sabit. Bir Müslüman’ın bu ahlaksızlığa göz yumması kabul edilemez. Çocuklarımızı yetiştirirken “aman kızlarla oynasın”, “kız oyuncağı erkek oyuncağı mı olur”, “pembe giyse ne olur” demeden çocuklarımızı fıtrat üzerine yetiştirerek, çocuklarımızı cinsiyet gelişiminde temel taşları sağlam koymamız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağını bilemeyen aileler için internette yararlı web siteleri ve sayfalar mevcut.
Engelleyemiyorsan Destek Verme
Bunlardan bir tanesi instagramda bilgilendirici paylaşımlarda bulunan Fıtrat Hareketi sayfası. (instagram.com/fitrathareketi) Sayfanın amacı, cinsiyet kimliği oluşumunda sosyal çevre, popüler kültür, medya ve yayın organları gibi kimi faktörlerin etkilerini incelemek. Kendilerini, sosyolojik bir hareket olarak niteliyorlar. Ailelerin çocuklarının cinsiyet eğilimlerini nasıl kontrol edeceğine dair yaşanmış örnekleri de paylaşan sayfa, eşcinsellik meselesini, bilimsel, sosyolojik, dini, psikolojik boyutlarıyla ele alıyor.
- LGBT’ye Destek Veren Firmalar
- LGBT sapıklığına destek veren firmalardan belirleyebildiklerimizi sizler için listeledik. Ahlaksızlığa engel olamayacağını düşünenlerin, en azından bu firmaları tercih etmeyerek tepki göstermesi önemli. Türkiye’nin yani AK Parti iktidarının ise sapkınlığa destek veren Unicef’e ödediği bütçeyi askıya alması isteniyor. Ayrıca Unicef için havalimanları gibi yerlerdeki yardım kutularının da kaldırılması talep ediliyor.
- Adidas
- Algida
- Aptamil
- Apple
- Ayrıntı Yayınları
- Beta Shoes
- Burberry
- Bosch
- Can Yayınları
- Coca Cola
- Çiçeksepeti
- Decathlon
- Doritos
- Gittigidiyor
- Godiva
- Hepsiburada
- H&M
- İletişim Yayınları
- İKEA
- Loreal
- Mango
- McDonald’s
- MAC
- Netflix
- Nike
- Nivea
- Nutella
- Starbucks
- Pantene
- Pepsi
- Puma
- Pull and Bear
- Sel yayıncılık
- Siemens
- Shell
- Trendyol
- Unilever
- U.S POLO
- Vodafone
- Zara
- Watsons