Enteresan deney: Araştırmacılar Lego parçalarını yuttu
Oyuncak Lego'ların sindirim sistemine zararlı olup olmadığını ölçmek için Avustralyalı ve İngiliz araştırmacılar,küçük plastik parçaları deney için yuttu.
Avustralyalı ve İngiliz araştırmacılar, oyuncak Lego'ların sindirim sistemine zararlı olup olmadığını ölçmek için küçük plastik parçaları deney amaçlı yuttu.
Çocuklar tarafından sıkça yutuluyor
Euronews'te yer alan habere göre; Bu konuda daha önce araştırma yapılmadığına dikkat çeken araştırmacılar, çocuklar tarafından sıkça yutulan plastik oyuncak parçalarının vücuttan ortalama ne kadar sürede çıktığını belirlemeye çalıştı.
Deney için altı pediyatri doktorundan Lego insan figürünün kafasını yutmaları istendi. Süreç boyunca deneklerin dışkılarının katılığının yanı sıra yutulan parçanın ne kadar sürede sindirim sisteminden atıldığı da ölçüldü.
Ortalama 2 günde çıkıyor
Yapılan deneyde plastik oyuncak parçasının en çabuk 1,1 günde, en geç ise 3 günde çıktığı gözlemlendi. Raporda ortalama sürenin 1,7 gün olduğu belirtildi.
Sonuçlarla ebeveynler rahatlayacak
Araştırmacılardan Grace Leo, buldukları sonuçların ebeveynleri rahatlatacağını umduklarını söyledi. Küçük ve plastik maddelerin yutulması durumunda endişelenilmemesini söyleyen Leo, yutulan parçanın keskin, 2,5 santimetreden geniş veya 5 santimetreden uzun olması durumunda hastaneye gidilmesini tavsiye etti.
Karın ağrısına neden olmuyor
Deneye katılan araştırmacılar sindirim süreci boyunca karın ağrısı çekmediklerini de ifade etti.
Diğer yandan araştırma, çocuklarda geçiş sürelerinin değişiklik gösterebileceğine değindi. Bu konuda kesin bir araştırmanın olmadığını da söylenen raporda çocuklardaki sürenin daha kısa olabileceği öne sürüldü.