Instagram milli sporcunun hesabını kapattı

HABER MASASI
Abone Ol

Sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'ye sansürü devam ediyor. Gazze'ye yönelik paylaşımları engellediği için daha önce erişime kapatılan Instagram, bu kez de milli wushu sporcusu Necmettin Erbakan Akyüz'ün hesabını 'Gazze'ye destek verdiği paylaşımlar' nedeniyle kapattı.

Instagram, İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulümle ilgili paylaşımları sansürlemeye devam ediyor.

31 Temmuz'da suikastla şehit edilen Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Haniyye'ye yönelik başsağlığı mesajlarını sansürleyen Instagram, bu sebeple Türkiye'de erişime kapatılmıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda tekrar erişime açılan sosyal medya platformunun Türkiye'deki paylaşımlara karşı sansürü sürüyor.

Instagram bu kez de milli wushu sporcusu ve Zpor editörü Necmettin Erbakan Akyüz'ün hesabını Gazze paylaşımları sebebiyle kapattı.

Milli sporcu, X'ten (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada Instagram hesabının kapatıldığını duyurdu ve

"İstediğiniz kadar hesabımı kapatın, soruşturma açın, susturmaya çalışın, susmayacağım, hatta susturmaya çalıştığınız her an daha fazla meydan okuyacağım. Hevesim kırılmadı, aksine doğru yolda olduğumu böylelikle bana göstermiş oldunuz ve şimdi daha da fazla mücadele vereceğim." açıklamasını yaptı.

Necmettin Erbakan Akyüz, geçen sene Avrupa Wushu Şampiyonası'nda şampiyon olmuş ve kürsüde 'dabke dansı' yapmıştı. Bu nedenle milli sporcunun şampiyonluğun iptali için hakkında soruşturma açılmıştı.