Dile kolay tam 19 yıl aynı takımın formasını giyen bir efsane; Javier Zanetti

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

19 yıl boyunca Inter forması giyen Javier Zanetti’nin kariyeri birbirinden önemli başarılarla dolu…

2000'li yıllara kadar Türkiye'de de çok sık rastlanırdı aynı kulübün formasını giyen futbolculara... Futbolun her geçen gün endüstriyelleşmesi, bu sektörde ciddi paraların dönmesiyle birlikte futbolculuk 'aşk' değil profesyonelliğe döndü. Hal böyle olunca da aynı formayı yıllar yılı giyen futbolcuları hatırlayıp, kederlenir olduk.

Daima ayakta alkışlandı

19 senelik Inter kariyerinin 15 yılını kaptan olarak geçiren Javier Zanetti futbolculuk kariyeri boyunca her daim meslektaşlarına örnek oldu. O’nun takımına duyduğu aşk ve istikrarlı yapısı daima ayakta alkışlandı.

Javier Zanetti kimdir?

0.
Güney Amerika'da futbol ailelerin en önemli umut kapısıdır. Erkek çocuğu olan her evde aileler, futbolun kendilerine zenginlik getireceğini hayal eder. Bu hayaller 10 Ağustos 1973'te dünyaya gelen Javier Adelmar Zanetti'nin evinde de kurulmaya başladı. 
0.
Buenos Aires'de dünyaya gelen Zanetti, 1992'de Talleres takımında profesyonel kariyerine başladı. 1993-1995 yılları arasında Banfield forması giyen futbolcu, güçlü fiziği ve istikrarlı yapısıyla Avrupa devlerinin dikkatlerini çekmeye başladı. 
0.
1995 yılında Javier Zanetti tüm genç futbolcuların hayallerini süsleyen bir kulübe yani Inter'e imza attı. 
0.
1999 yılında kaptanlık pazubandını takan Zanetti kariyerinin sonuna kadar bu görevi sürdürdü. 
0.
Inter'de 19 yıl boyunca sağ bek pozisyonunu kimselere bırakmayan Zanetti takımıyla 863 maça çıktı. Arjantinli söz konusu maçlarda 21 gol atıp 12 asist yaptı. 
0.
Zanetti, Inter formasıyla; Şampiyonlar Ligi Kupası (1), UEFA Kupası (1), Serie A Şampiyonluğu (5), İtalya Kupası (4) ve İtalya Süper Kupası (4) başarıları yaşadı.
0.
Arjantin'de 'Pupi', İtalya'da 'Traktör' lakabını alan Zanetti 2014'te kariyerine nokta koydu.
0.
Dile kolay tamı tamına 19 yıl İtalya'da top koşturan Zanetti, kariyeri sona erdikten sonra da Çizme'den ayrılmadı.
0.
0.

Zanetti, 2013 yılında verdiği bir röportajda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Arjantinli futbolcu, 1999’da Real Madrid’ten çok önemli bir teklif aldığını belirtip, “Real Madrid beni transfer etmek istiyordu ve o kadar büyük bir kulübü reddetmek imkansızdı ama ben, Inter’de bir iz bırakmadan bu formayı çıkarmak istemiyordum. O an tesadüftür ki takım kaptanlığına getirildim. Hayatımda bana verilmiş en güzel sorumluluktu” ifadelerini kullandı. 

0.
Inter’i daima seveceğini dile getiren Zanetti, “Buraya geldiğimde çok gençtim ve başka hiçbir takımın 20’li yaşlarındaki bir oyuncuya o kadar güveneceğini düşünmüyorum. Kendimi daima evimde hissettim. Zaten bu yüzden de asla ayrılmayı aklımın ucundan bile geçirmedim” ifadelerini kullandı.
0. Efsanenin, efsane tarihi