Bir futbol maçı stadın tüm ışıkları kapanana kadar asla bitmez: Unutulmaz son dakika golleri

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

Gruptan çıkaran, finalin kapısını aralayan, şampiyonluk getiren unutulmaz son dakika golleri...

Tek bir gol düşünün. Takımınızın, sizin, hatta taraftarlarınızın kaderi bu gole bağlı. O gol gelene kadar tüm taraftarlar tribünde tırnaklarını yer. Bazen umutsuzluğa kapılırlar, bazen son saniyeye kadar umutlarını korurlar. İşte o umutlarını koruyanlar, karşılığını son saniyede inanılmaz bir mutlulukla alırlar. Hakem son düdüğü çalmadan, taraftarlar stadyumu terk etmeden ve stadın tüm ışıkları kapanmadan bir futbol maçının bitmeyeceğini ispatlayan golleri birlikte hatırlayalım;

0.
Yıl 2013. Ligin bitimine bir hafta kala Porto kendi sahasında Benfica'yı konuk ediyor. Maç 1-1 devam ediyor. Porto'nun şampiyon olması için mutlaka kazanması gerekiyor. Dakikalar 90+1'i gösterdiğinde Kelvin müthiş bir golle şampiyonluğu müjdeliyor, Benfica ise yıkılıyor.
0.
2012 yılı İngiltere Premier Lig'in son haftasında Manchester City kendi sahasında QPR'ı konuk ediyor. Mutlaka kazanması gereken maçta uzatma dakikalarına 2-2 beraberlikle giriyor Man.City. 90+3'te sahneye çıkan Aguero attığı golle şampiyonluğu getiriyor.
0.
İniestaaa Londra yasta... 2009 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona ile Chelsea eşleşmişti. Nou Camp'daki ilk maç 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Londra'daki ikinci maçta Chelsea 1-0 öndeydi. Barcelona'ya bir gol lazımdı finale çıkmak için. O gol için 90+2'ye kadar beklediler. O dakikada İniesta attığı muazzam golle final biletini aldı. Sonrasında Barcelona Manchester United'ı da yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
0.
O onu yenmişti bu şunla berabere kalmıştı. Euro 2016'ya gitmemiz için bütün ihtimaller gerçekleşmişti. Bir tek Selçuk'un golü eksikti. Son dakikada kazandığımız frikikte topun başına gelen Selçuk muhteşem vuruyor ve bekle bizi Fransaaa...
0.
2014 Şampiyonlar Ligi finalinde iki Madrid ekibini karşı karşıya getiren maçta Atl.Madrid 1-0 öndeydi ta ki 90+3'e kadar. 90+3'te süper bir kafa golü atan Sergio Ramos maçın uzamasını sağladı. Uzatma süresinde 3 gol daha bulan R.Madrid Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.
0.
2006 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya ile İtalya arasında oynanan maçın normal süresi 0-0 eşitlikle sonuçlanmıştı. Uzatmalar da 0-0 devam ediyordu. Ancak önce 119.dakikada Grosso, sonra 120.dakikada Del Piero ile 2 gol bulan İtalya finale çıkıyordu. Finalde de Fransa'yı devirip Dünya Şampiyonu oldular.
0.
Biz bitti demeden bitmez... 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında yaptığı muhteşem geri dönüşlerle adından söz ettiren Milli takımımız çeyrek finalde Hırvatistan ile eşleşmişti. Maçın normal süresi 0-0 eşitlikle bitmiş uzatma dakikaları da 0-0 eşitlikle gidiyordu. Uzatmaların da son dakikasında kalecimiz Rüştü'nün yaptığı inanılmaz hatayla Hırvatlar golü bulmuştu. Maçın bitimine hakemin kaybolan zaman olarak eklediği sadece +1 vardı. O 1 dakika bize yetti. 120 + 1'de Semih Şentürk beklenmedik bir vuruşla golü attı ve maç penaltılara kaldı. Penaltılarda son saniyede yediği golün şokunda olan Hırvatlar 3 penaltı kaçırdı ve Türkiye yarı finale çıktı.
0.
1999 Şampiyonlar Ligi finali. Mancheester United'tan muhteşem bir geri dönüş. Finalde B.Münih karşısında 1-0 geride olan Man.United 90+1'de Sheringam ve 90+3'te Solskjaer 'in ayağından bulduğu 2 golle maçı kazanıyor ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu oluyor.
0.
1998 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile Hollanda karşı karşıyaydı. Hollanda 1-0 öne geçmiş Arjantin 1-1 yapmıştı. Maç uzunca bir süre 1-1 devam etti. 90.dakikada sahneye çıkan Bergkamp attığı harika golle Hollandayı yarı finale taşıdı.
0.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması için son maçta Juventus'u mutlaka yenmesi gerekiyordu. Yoğun kar ve tipiden dolayı hakem maçı ertesi güne ertelemişti. O buz gibi günde 85.dakikada turu müjdeleyen golü atan Sneijder tüm Türkiye'nin içini ısıtmıştı.