Türkiye'nin ATM merkezi "TAM" hayata geçti

HABER MASASI
Abone Ol

Bankacılık işlemleri artık tek çatı altında toplanıyor. Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’leri Türkiye’nin yeni ATM merkezi (TAM) adı altında birleşiyor. Bankacılık işlemlerinin tek noktadan çok daha kolay yapılabilmesi için hayata geçen tam, 81 ilde 5 bin 600 noktada hizmet veriyor.

Türkiye’nin yeni ATM merkezi “TAM”, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’lerini tek çatı altında bir araya getiriyor. Bankacılık işlemlerinin tek noktadan çok daha kolay bir şekilde yapılmasını hedefleyen platform, 81 ilde 5 bin 600 noktada hizmet sunmaya devam ediyor ve üye bankaların tüm ATM’lerinin sisteme dahil edilmesi ile birlikte 19 bin ATM noktasına ulaşmayı hedefliyor. Yeni marka ve logoya sahip ATM’lerin çok daha kolay erişilebilir ve ücretsiz kullanılabilir olmaları ile müşteri alışkanlıklarının değişmesini hedefleyen platform, konvansiyonel şube bankacılığının işlem payının azalıp, operasyonel süreçlerin daha iyi yönetilmesini ve sektörün hizmet kalitesinin artırılmasını da hedefliyor.

Ziraat Bankası olarak bu iş birliğine Türkiye’nin en büyük ATM ağıyla katılıyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bankaların proje sayesinde optimum ATM tahsisi sonucu operasyonel maliyetlerinin azaltılması ve etkin nakit yönetimi gibi birçok avantaja sahip olacağına değiniyor. Çakar, ayrıca projenin milli sermayenin Türkiye sınırları içinde kalması ve kaynakların etkin ve verimli kullanılması açısından da büyük öneme sahip olduğunu ekliyor.

Ülke ekonomisine 500 milyon dolar katkı

Satın alma ve bakım/onarım kalemleri, yazılımın tekleştirilmesi ve ATM’de bulundurulması gereken nakit paranın alternatif şekilde değerlendirilmesi ile birlikte TAM projesinin orta vadede Türkiye’ye yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Proje ile ayrıca, orta ve uzun vadede ATM donanım ithalatının dengelenerek Türkiye'nin dış ticaret dengesine olumlu katkıda bulunulması ve makro düzeyde kamu faydası sağlanması da hedefleniyor.