Kadın girişimciden çeyiz atölyesi

HABER MASASI
Abone Ol

Kırıkkale'de yaşayan 3 çocuk annesi 48 yaşındaki Nuray Yücekaya, açtığı tekstil atölyesini devlet desteğiyle büyütmek istiyor. Geçtiğimiz yıl iş yerini açtığı sırada küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB) geleneksel girişimci destek programı kapsamında kurulum desteği alan Yücekaya, atölyesinde masa ve yatak örtüsü, nevresim takımı ile çeşitli işlemeler yapıyor.

Kırıkkale’de KOSGEB'in kurulum desteğinden yararlanarak kendine çeyiz atölyesi kuran 3 çocuk annesi Nuray Yücekaya, daha yolun başında olduklarını ancak KOSGEB'in de desteğiyle yürüyüp koşacağını söylüyor. Üretime iki yıl devam etmesi ve istihdam sağlaması halinde KOSGEB'ten 60 bin lira destek alma imkanı bulunan Yücekaya, almayı planladığı destekle işletmesini daha da büyütmeyi hedefliyor.

Bu işin kendisi için hayal olduğunu, buralara kadar geleceğini düşünmediğini söyleyen Yücekaya,

KOSGEB'in desteğiyle işimizi büyütme fırsatımız oldu ve büyüttük. Orta seviyelere geldik ama halen büyüme aşamasındayız ve istihdamı da düşünüyoruz. KOSGEB'in desteğiyle yürüyüp koşacağız ve hayallerimizi gerçekleştireceğiz

dedi.

En çok ilgi annelerden

Çeyize gençlerden ziyade annelerin ilgi gösterdiğini ve özellikle masa örtüsüne talebin yüksek olduğunu söyleyen Yücekaya, işletmesinde masa ve yatak örtüsü, nevresim takımı ve dantelli ürünler hazırlıyor.

50 yıllık eski dantel ve kanaviçeleri yatak örtüsü, nevresim, pike ya da masa örtüsüne dönüştürdüklerini de aktaran Yücekaya, son dönemde eski ürünlere yeniden hayat vermenin çok daha revaçta olduğunu söylüyor. Çeyiz anlamında akla gelen her ürünü ürettiklerine değinen Yücekaya, “Bu işi keyif alarak yapıyoruz. Çeyiz anlamında her şeyi üretiyoruz. Bir dönem çeyiz bitmişti ama şu an eski ürünlerin dönüştürülmesiyle yeniden yükselişe geçti” dedi.

“İstihdam sağlamak istiyorum”

Kanaviçe olarak adlandırılan ve elde aylarca süren bir işlemeyi makine sayesinde 1-2 saatte yapabildiklerini belirten Yücekaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Onun dışında makinemiz varken değişik sektörlerin de logolarını basabiliyoruz. Tişörtlerin üzerine yazı, baskı ve anime karakterler yapabiliyoruz. Bu konuda da talepler oluyor. İşletmemi büyütmek istiyorum. Makinemi büyütmek ve birçok insana istihdam sağlamak istiyorum. Bununla birlikte kendim de büyümek istiyorum. Yolun başındayız ve yeni ayaklanıyoruz. İnşallah KOSGEB'in de desteğiyle yürüyüp koşacağız.”