Instagram erişim engeli onlara yaradı

HASAN ALP ADIYAMAN
Abone Ol

Türkiye'deki kullanıcılar Instagram'ın kapatılmasının ardından yerli sosyal medya mecralarına yöneldiler.

Türkiye'de Instagram'a 2 Ağustos 2024 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi.

Erişim engelinin gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" amacıyla yapıldığı belirtildi.Bu durum, ülkede geniş çapta bir kullanıcı kitlesini etkiledi ve birçok kişi platforma erişim sağlayamamanın endişesini yaşadı. Yasağın ardından kullanıcılar farklı mecralara yöneldi. Çevrimiçi medya izleme şirketi Meltwater'ın raporuna göre, Türkiye kullanım sıklığı açısından Instagram'ın zirvesinde yer alıyordu lakin engelin ardından kullanıcılar alternatif platformlara yönelmek zorunda kaldı ve akabinde yerli sosyal medya uygulamalarının kullanıcı tabanında önemli bir artış gözlemlendi.

Bu dijital göç, yerli sosyal medya uygulamalarının kullanıcı tabanını önemli ölçüde genişletti. Artışın gözlendiği mecralardan biri de Antika tutkunları, koleksiyonerler ve müzayede yapan yayıncılar, canlı yayınla açık artırma etkinliklerini Bidsee uygulamasıydı.

Canlı Açık Artırmalar Devam Etti Instagram’ın yokluğunda, yerli ve belirli sektörlere özelleşmiş uygulamaların kullanım kolaylığı ve canlı müzayede heyecanını deneyimleyen kullanıcılar, Instagram açılsa dahi yerli uygulamaları kullanmaya devam edecek gibi görünüyor.Bidsee gibi yerli uygulamaların kullanıcı sayısında büyük artış yaşandı. Kullanıcılar, Bidsee’nin sağladığı güvenli ve kullanıcı dostu platformda, antikalar ve koleksiyon ürünleri için açık artırmalara katılmaya devam ediyor. Bu dijital göç, yerli sosyal medya uygulamalarının kullanıcı tabanını önemli ölçüde genişletti. Instagram’ın yokluğunda, yerli ve belirli sektörlere özelleşmiş uygulamaların kullanım kolaylığı ve canlı müzayede heyecanını deneyimleyen kullanıcılar, Instagram açılsa dahi yerli uygulamaları kullanmaya devam edecek gibi görünüyor.