Yemen'de meydana gelen sel onlarca kişinin ölümüne, binlercesinin yerinden olmasına neden oldu

HABER MASASI
Abone Ol

Yemen'in farklı kentlerinde meydana gelen ani sel felaketi, en az 45 kişinin ölümüne, konut ve tarım arazilerine önemli zararlar verdi. Yemen hükümeti; ülkede yaşanan sel felaketi sonrasında meydana gelen hasarla başa çıkmak için ülkeler, finans kurumları, uluslararası ve insani kuruluşlar da dahil olmak üzere tüm uluslararası ve bölgesel kuruluşlara, selin sebep olduğu zararlarla mücadelede destek olma çağrısı yaptı.

Yemen'in batısındaki Taiz ve Hudeyde kentlerinde meydana gelen sel felaketinde 45 kişi hayatını kaybetti.

Hûsîlere bağlı El-Mesire kanalında yer alan habere göre, yoğun yağışlar sonucu Hudeyde'de meydana gelen sel felaketinde 30, Taiz'de ise 15 Yemenli can verdi.

Taiz, Hudeyde, Hacce, Amran, Sada, Zemmar ve Sana'daki şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde 12 kişi kayboldu.

Su baskınlarından 93 bin 440 kişinin zarar gördüğü, 3 bin 640 kişinin de yerinden olduğu aktarıldı.

Şiddetli yağışın yol açtığı sel felaketinde altyapı, kamu malları ve özel mülkiyetin ciddi zarar gördü. Felaket nedeniyle 500'den fazla aile de yerinden olurken, çok sayıda ev yıkıldı, 7 araç da su altında kaldı.

  • Görgü tanıkları, Hudeyde'nin bazı bölgelerinde görülen yağmurun son 40 yılda görülmemiş bir yağış olduğunu söyledi.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada ise "Taiz kentinde birkaç gün önce meydana gelen sel felaketinde 15 kişinin yaşamını yitirdiğinin" tespit edildiği belirtildi.