Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim Lübnan'a da sıçradı

HABER MASASI
Abone Ol

Beyrut'ta Azerbaycan Büyükelçiliği önünde gösteri düzenleyen Ermeni asıllı kişiler, içinde boya ve patlayıcı madde bulunan şişelerle elçilik binasına saldırdı.

Lübnan'da yaşayan Ermeni asıllı bir grup, Azerbaycan’ın Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki büyükelçilik binasına boya ve patlayıcı şişelerle saldırı gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Beyrut Büyükelçiliği binasına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Lübnan'daki Azerbaycan Büyükelçiliği önünde miting düzenleyen yaklaşık 50 Ermeni asıllı kişi, büyükelçilik idari binasının etrafındaki çitleri kırarak, büyükelçilik idari binasına boya ve patlayıcı dolu şişeler attı.

  • Açıklamada, Lübnan'da eylem düzenleyen Ermeni asıllı yaklaşık 50 kişinin, Beyrut Büyükelçiliği idari binasının etrafındaki çitleri kırdığını, içinde boya ve patlayıcı bulunan şişeleri elçiliğin idari binasına fırlattığı bildirildi.

Saldırı sonucunda Büyükelçilik personeli yaralanmazken, provokatörler kolluk kuvvetlerinin olay yerine gelmesiyle kaçmayı başardı.

Saldırı sonucunda büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Diplomatik misyonların korunmasından sorumlu teşkilata olayın haber verilmesi üzerine kolluk kuvvetleri olay yerine geldi ancak bu sırada provokatörler bölgeden uzaklaşmayı başardı. Büyükelçiliğe yapılan bu saldırıyla ilgili suçluların tespit edilmesi ve tutuklanması amacıyla Lübnan Dışişleri Bakanlığı'na konuyla ilgili nota sunuldu ve ilgili tedbirler uygulanmaya başlandı.

Açıklamada, Beyrut Büyükelçiliği'nde güvenlik tedbirlerinin artırıldığı, saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun uluslararası alanda Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınan Dağlık Karabağ'ı ve komşu yedi bölgeyi işgal ettiği 1991 yılından bu yana gergin.

2020 sonbaharında Azerbaycan, 44 gün süren çatışmalar sırasında birçok şehir, köy ve yerleşim birimini Ermeni işgalinden kurtardı. Savaş, Rusya'nın aracılık ettiği ateşkesle sona erdi ve o zamandan beri iki taraf bir barış anlaşmasını tartışıyor.