Zeytinyağlıları pişirirken sıklıkla yapılan hatalar

Zeytinyağlıları pişirirken sıklıkla yapılan hatalar

HABER MASASI
Abone Ol

Kusursuz bir sofra kurmak için kolları sıvadık… Özenle seçtiğimiz o mutfak önlüğümüzü giydik ve harekat başladı. Ana yemekler tamam, çorbamız tamam, tatlımız tamam, ara sıcaklar tamam… Bir eksik var değil mi? Sofralarımızın olmazsa olmazı; zeytinyağlılar. En özenli sofraların, en özel günlerin yıldızlarını nasıl unuturuz?

Peki ya bir sofrada her şeyin tadı yerinde olsa da zeytinyağlıların kıvamı bir türlü tutmayınca tüm büyünün bozulmasına ne demeli? İşte bu durum belki herkesin başına gelebilir ama Lokma okurlarının asla… Çünkü biz özenle kurulmuş o sofralarınızda tatlar hiç kaçmasın diye her daim buradayız.

Tam da bu sebeple bu başlık altında ‘en lezzetli zeytinyağlılar nasıl pişirilir? Nelere dikkat etmek gerekir? Zeytinyağlıları pişirirken sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?’ gibi tüm soruların cevaplarını derledik ve sizlere keyifle zeytinyağlı pişirme rehberimizi okuyup en lezzetli zeytinyağlıları yapmasını bıraktık… :P

Yüksek ateşte pişirmek

Unutmamak gerekir ki istisnalar dışında yüksek ateşte pişen birçok yemekte istediğiniz lezzeti tutturmanız pek de mümkün değil. Hele ki söz konusu zeytinyağlılar olduğundan tadını yiyenlerin damağında bırakacak o enfes zeytinyağlıların en püf noktalarından biri; kısık ateşte pişirmektir.

Fazla su eklemek

Genellikle her sebzenin kendi suyu olduğundan, zeytinyağlı yapacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de bu; gereğinden fazla su eklemek. Suyunuzun ölçüsünü fazla kaçırdığınız takdirde zeytinyağlınız sulu yemeğe dönüşebilir…

Şekersiz pişirmek

Zeytinyağlılara dair bu sırrı bilmeyen var mı? Pek sanmıyoruz lakin biz yine de bu listeye eklemek de yarar görüyoruz. 1 adet küp şekerin yemeğinize ne denli lezzet kattığına şahit olmak için yapmanız gereken tek şey zeytinyağlılara şeker ilave etmek.

Kuru soğanınızı rendelemek

Soğanın kıyır kıyır ağza gelmesini engellemek adına rendelemeyi tercih edenlere kötü bir haberimiz var. Her ne kadar oldukça göz yaşartıcı bir eylem olsa da soğanları minik minik küp şeklinde doğramak yemeğinizin lezzetini iki katına çıkaracak önemli noktalardan biri.

Limon suyu olmadan asla

İyi bir zeytinyağlının bir diğer olmazsa olmazı ise parlaklığıdır. Öyle ki tadı ne denli yerinde olursa olsun göze hitap etmeyen yemeklerin pek de iştah açıcı olduğu söylenemez. Zeytinyağlıların kararmaması ve son derece parlak durmasının ise tüyosu oldukça basit; pişirme esnasında eklenecek 2 yemek kaşığı limon suyu.

Bakla ve enginar severlere dikkat!

Bu iki sebzenin olmazsa olmazının; bir yemek kaşığı un olduğunu söylesek. Bakla ve enginar pişerken yağına ekleyeceğiniz bir yemek kaşığı un sebzelerinizin çok daha kıvamlı ve lezzetli olmasının tek sırrı.

Tencerede bırakmak

Son maddemiz ise genellikle hepimizin yaptığı bir şey olabilir… Zeytinyağlıların soğumasını tencerede bekletmek aslında yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri. Öyle ki zeytinyağlıları bir gece önceden pişirip, servis tabağına alarak buzdolabında beklettiğiniz takdirde lezzetine sizler bile inanamayacaksınız.