Tavuk nasıl haşlanır? Tavuk suyu hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

Tavuk nasıl haşlanır? Tavuk suyu hazırlamanın püf noktaları nelerdir?

HABER MASASI
Abone Ol

Hastalandığımızda, kendimizi kötü hissettiğimizde, yorgunluğu bertaraf etmek istediğimizde kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik tavuk suyuna mis gibi bir çorba yapmak olabilir mi? Her derde deva çorba tarifleri söz konusu olduğunda tercihini daima tavuk suyuna yapılmış çorbalardan yana kullanan herkes buraya! Şimdi tavuk suyunu dolapta stoklama zamanı... Tavuk nasıl haşlanır? Tavuk suyu hazırlamanın püf noktaları nelerdir? Sorularının cevabı için Lokma'ya bekleniyorsunuz.

Yemek tarifleri, pilav tarifleri, çorba tarifleri derken hemen hemen her yemeğin lezzetini ikiye katlayan tavuk suyunu evde en lezzetli ve en doğal şekilde hazırlayabilmek için kolları sıvadık ve tavuk nasıl haşlanır? Tavuk suyu nasıl hazırlanır? Sorularının cevaplarıyla biz geldik.

Bildiğiniz tüm metodları ve hazır tavuk bulyonlarını unutun.

Bundan böyle tavuk suyu sadece kendi mutfaklarımızda pişecek ve mutfaklarımıza hazır tavuk suyu asla girmeyecek. Tavuğun haşlanma sürecinden başlayan bu yolculukta bizimle misiniz?

Tavuk nasıl haşlanır?

Öncelikli olarak yapmanız gereken şey tavuğunuzun üzerinde herhangi bir kir, toz, kan lekesi vb. şeyler kalmayana dek bol su yardımıyla yıkamak.

Eğer tavuğunuzu bir bütün halinde haşlamayacaksanız dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise tavuğunuzu tencereye rahatlıkla girecek şekilde parçalamak. Tavuğunuz tencereden büyük olduğu takdirde eşit şekilde haşlanmayarak sizlere sorun çıkaracak.

Daha sonra tavuklarınızı tencereye alarak üzerini iki-üç parmak geçecek kadar suyu ilave edin.

Suyunuz biraz ılıdığı andan itibaren tavuk suyunun en lezzetli versiyonu için soğan, sarımsak, havuç dilimleri, defne yaprağı gibi çeşitli malzemeler ve baharatlar ilave edebilirsiniz. Bu malzemeler tavuk suyunuzun daha lezzetli ve daha şifalı olmasını sağlayacak.

Tüm malzemeleri tencerenizine ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte tavukları haşlamaya bırakın.

Her tavuk cinsinden cinsine fark etse de genellikle kontrollü şekilde 40-50 dakika kadar tavuğunuzu kaynatın. Lakin şöyle bir şey var ki; genellikle köy tavuklarının pişme süresi 1 saat kadar sürer.

Haşlama işlemenin ardından ise tavuklarınızı ve tavuk suyunu ayrı ayrı kullanabilirsiniz. Tavuk suyunuzu da saklayabileceğiniz en uygun koşullar buzdolaplarınızın dondurucu kısmında mevcut.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İftar sofralarına yakışacak birbirinden nefis 10 çorba tarifi

Birbirinden nefis 10 yaz çorbası tarifi