Tahta kaşık kullanırken yapılan hatalar

Tahta kaşık kullanırken yapılan hatalar

ESRA ŞEN
Abone Ol

Mutfaklarımızda her gün kullandığımız pek çok araç gereç var, ancak tahta kaşıkların yeri bir başka. Özellikle metal mutfak gereçlerinin çizme riskine karşı, tahta kaşıklar tencere ve tavalar için güvenli bir seçenek. Ancak, her ne kadar tahta kaşıklar doğal ve sağlıklı olsa da, yanlış kullanıldıklarında sağlık açısından olumsuz etkiler yaratıyor. İşte bu yüzden tahta kaşık kullanırken bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor.

Bulaşık makinesinde yıkamak

İster kaşık olsun ister kase ahşap olan hiçbir şey bulaşık makinesine girmemeli. Çünkü bulaşık makinesinin yüksek sıcaklığı ahşap ürünlerin çatlamasına neden oluyor. Bu çatlaklara ise her yıkamada deterjan kalıntıları yerleşiyor ve bu haliyle de gıdalara temas ediyor. Tabi sadece çatlaklara deterjan değil bakteriler de yerleşiyor.

Kurumadan rafa dizmek

Tahta kaşık kullanımında yapılan bir diğer hata ise kurumadan çekmeye, rafa dizmek. Yapılan bu yanlış tahta kaşıkların daha kolay deforme olmasına sebep olurken aynı zamanda mikroplarında çoğalmasına zemin hazırlıyor. Bu sebeple tahta kaşıkları yıkadıktan sonra kuru bir havluyla silin ve en az 10 dakika hava alarak tamamen kurumasını bekleyin.

Kokulu ürünlerde kullanmak

Tahta kaşıklar içerisine kolayca kokuyu çeken ürünlerden biri. Bu sebeple sarımsak, soğan gibi kokusu olan tariflerde kullanmadan önce mutlaka yüzeyini limonla ovun ki kokuyu içine hapsetmesin. Bu sayede aynı kaşığı yıkayıp rahatlıkla başka tariflerde kullanabilirsiniz.

Uzun süre kirli bekletmek

Tahta kaşık kullanılırken yapılan bir başka hata ise kirliyken uzun saatler o şekilde bekletme. Bu süre zarfında yemek artıkları kaşıkların çatlaklarına girip bakteri oluşmasını sağlayacaktır. Bundan dolayı tahta kaşıkları kullanır kullanmaz hemen sabunlu suyla yıkamanız gerekiyor.

Uzun süre kullanmak

Tahta kaşık kullanımında yapılan bir başka hata ise yıllarca aynı tahta kaşığı kullanmak. Bu süre zarfında tahta kaşık yeteri kadar deforme olacağından bu durum bakterilerin üremesine sebep olur. Bundan dolayı her yıl tahta kaşıklarınızı yenilemeniz gerekir.

E ESRA ŞEN Pirimedya