Sararan bardaklar nasıl parlatılır?

Sararan bardaklar nasıl parlatılır?

ESRA ŞEN
Abone Ol

Makineden bulaşıkları çıkardınız ve bardaklarınızın sarı kaldığını fark ettiniz. Eminim hepimizin hayatında en az bir kere yaşadığı olaylardan biri bardakların sararması. Özellikle çay bardaklarında daha sık rastladığımız bu talihsiz olay bardakların hijyeni konusunda birçok kişide şüphe uyandırıyor. O yüzden herkes bardaklarının parıl parıl parlamasını istiyor. Lokmacığınızda bu istek üzerine kayıtsız kalamadı ve sararan bardakları parlatmanın yollarını sizin için listeledi.

Karbonat

Karbonat sadece hamur işlerini lezzetlendirmekle kalmıyor aynı zamanda doğal temizlik denildiğinde listenin başını çekiyor. Hal böyle olunca sararan bardaklarında beyazlamasında en etkili yöntem karbonat. Karbonattan en iyi şekilde yararlanmak için su ile macun kıvamına getirin ve bu macunla bardakları ovun. Daha sonra bardakları tekrar karbonatlı suyun içerisinde uzun süre bekletin. Duruladığınızda gözlerinize inanamayacaksınız çünkü sararan bardaklarınız parlamış olacak!

Limon tuzu

Limon tuzu ve su ikilisinin sararan bardaklarınızı beyazlatacağını söylesek 'daha önce bu benim aklıma nasıl gelmedi' diyeceğinizi biliyoruz! Üstelik oldukça da kolay bir yöntem. Limon tuzunu ve suyu karıştırın bardaklarınızı 1 saate yakın içerisinde bekletin ve ardından durulayın. Sararan bardaklarınızın ışıl ışıl parladığını ve eski haline döndüğünü göreceksiniz.

Sirke

Mutfakta temizlik varsa illa kıyıdan köşeden çıkan o malzeme sirke. Bir kabın içerisine sirkeyi ve suyu eşit miktarda karıştırın bardaklarınızı hazırladığınız bu havuzda bir süre bekletin. Bekleyen bardaklarınızda sarı lekelerin yok olduğuna kendi gözünüzle şahit olun!

E ESRA ŞEN Pirimedya