Saksıda yetişen bitkiler
Saksıda yetiştirip mutfakta kullanabileceğimiz bitkiler
İnsan kendi yetiştirdiği sebze ve meyvelerle yemek yapınca hem yapmaktan hem de yemekten çok fazla keyif alıyor. Ancak büyük şehirlerde bu maalesef çok çok zor. Bu sebeple mutfakta kullanabilmek için saksıda neler yetiştirebiliriz diye düşündük ve sizin için bir liste hazırladık. işte saksıda yetiştirip mutfakta kullanabileceğiniz o bitkiler.
Adaçayı
Balkonlarına, camlarınıza hoş bir görüntü verirken aynı zamanda bizlere şifa olan o bitki adaçayı. Özellikle çayını tercih ettiğimiz adaçayı, bazı yemeklere de çok yakışıyor.
Nane
Hangi yemeğe girse yakışan, salatalara ferahlık katan nane mutfaklarımızda en çok kullandığımız bitkiler arasında yer alıyor. O kadar çok fazla kullanıyoruz ki bazen bittiğinin farkına varmadan tarife başlıyoruz ve acı gerçekle yüzleştiğimizde moralimiz bozuluyor. İşte moralimiz bozulmasın diye evde kendi nanemizi kolayca yetiştirebiliriz. İhtiyacınız olan tek şey saksı, güneş ve su.
Kekik
Lokmacığınızın en sevdiği aromatik bitkilerden biri olan kekik, hem kurusuyla hem tazesiyle yemeklere boyut atlatıyor. Kurusunu her yerde bulabilmek mümkün olsa da taze halini her an her yerde bulabilmek biraz zor. O yüzden kendi balkonunuzda tariflerinize anlam katacak kekik yetiştirmenin verdiği mutluluk bir başka olacak. Ayrıca mis gibi kokusu eşliğinde balkonda çay içmek de ayrı bir keyif bizden söylemesi!
Fesleğen
Havaların ısınmasıyla birlikte balkonlarımızda, camlarımızda belirmeye başlayan fesleğen, bizce her evde yetişmesi gereken bitkilerden biri. Kokusuyla huzur veren fesleğeni en taze haline 1 dk içinde kavuşabilmek ise paha biçilemez bir mutluluk.
Defne
Evet kabul defne diğer saydıklarımıza göre biraz daha ağaç formuna yakın bir bitki olsa da yine de balkonu geniş olanlar için yetiştirilemeyecek bir tür değil. Balkonunuz ne çok güneş ne de çok rüzgar almıyorsa o zaman kesinlikle defne yetiştirmelisiniz. Özellikle kemik kaynatırken o kokuyu yok etmede ve bakliyatların güvelenmemesinde çok etkili.