Reflüsü olanlar bu yiyeceklerden uzak dursun!

Reflüsü olanlar bu yiyeceklerden uzak dursun!

ESRA ŞEN
Abone Ol

Mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucunda ortaya çıkan reflü, mide ekşimesi ve yanma gibi hislerle kendini belli ediyor. Günlük hayatı oldukça zorlaştıran bu rahatsızlık, bazı gıdalar yenildiği zaman daha da fazla tetikleniyor. Bu yüzden reflüsü olanların bazı gıdalardan uzak durması gerekiyor. İşte reflünüz varken yememeniz gereken gıdalar.

Baharat

Hemen hemen her yemekte kullandığımız baharatlar, midede yanma ve ekşimeye neden oluyor. Bu sebeple mide kendisini savunma açısından daha fazla asit salınımı yapıyor ve refülüsü olanlarda yemek borusu yanması oluyor.

Domates

Reflüsü olanların bildiği gibi domates asidik özelliği sayesinde mide yanmasına sebep oluyor. Ancak tabi her yemeğimizde salatamızda yer alan domatesi hiç yemeyin diye bir şey yok! Domatesin daha az rahatsız etmesini istiyorsanız mutlaka pişirin. Çünkü domates pişince asidinin büyük bir çoğunu kaybediyor.

Nane

Aslında hepimizin midesi bulandığında rahatlamak için tükettiği nane, maalesef reflüsü olan insanlara rahatsızlık veriyor. Çünkü nane yenildiği zaman mide ve yemek borusu arası açılarak mide asidinin boruya çıkmasına ön ayak oluyor. İşte bu sebepten dolayı reflünüz varsa naneyi hem kuru hem de taze halini tüketirken dikkatli olmanız gerekiyor.

Kızartma

İtiraf edelim ki reflümüz olmasa bile bazen kızartmalar bizlerde bile rahatsızlık oluşturuyor. Bunun sebebi ise kızartmaların hazmının zor olması. Yediklerini zor hazmeden midede asitler yemek borusuna doğru tırmanarak rahatsızlık oluşturuyor. İşte bu yüzden reflünüz varsa eğer uzak durmanız gereken gıdaların başında kızartmalar geliyor.

Narenciye

Reflünüz varsa kendiliğinden asitli olan narenciyeleri yerken iki kere düşünün. Çünkü meyvenin asidi ve midenin asidi birleştiğinde yemek borusunu daha fazla yakmaya başlıyor. Bu yüzden narenciye yerken daha dikkatli olmalısınız.

E ESRA ŞEN Pirimedya