Kestaneciler gibi kestane pişirme rehberi
Kestaneciler gibi kestane pişirme rehberi
Kış aylarını güzel kılan nadir şeylerden biri olan kestane, evlerde yapıldığı gün adeta şölen havası sunuyor. En güzel anlara eşlik eden kestane, kışın keyif yapmanın temsilcisi gibi. Tabi her kestane yapılışında ise istisnasız tartışılan bir konu var. O da "evde yaptığımız kestaneler neden kestaneciler gibi güzel açılmıyor?" işte keyfiniz yarıda kalmasın diye size kestanecilerin sırrını vereceğiz. Hazırsanız yazının devamını okuyabilirsiniz.
Kestane seçimine dikkat!
Güzel kestane yemek istiyorsanız ilk önce kestaneyi seçerken dikkat etmeniz gerekiyor. Parlak kabuklu, ağır ancak büyük olmayan kestaneler gerçekten lezzetli kestaneler. Onun dışında piyasada satılan Çin kestaneleri ise büyüklüğüyle dikkatinizi çekebilir ancak uzak durmanız gerekir. Ayrıca aldığınız kestanelerin delik veya çatlak olmamasına dikkat edin ki bozuk olmasınlar.
Yıkayıp soğuk suda bekletin!
"Kestane yıkanır mı?" demeyin evet yıkanır! Kestaneleri önce yıkayın ardından soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu hem kestanelerin güzel açılmasına yardımcı olacak hem de kurtlu kestanelerin suyun yüzüne çıkmasına yardımcı olacak.
Enine çizik atın!
Kestaneleri dikine çiziyorsanız tam açılmamaları çok normal. Kestaneciler gibi kestane yapmanın ilk kuralı boydan boya enine çizikler atmak. Bu sayede ısıyı görünce kolayca açılacaklar.
Önce haşlayın!
Kestaneyi direkt fırına atıyorsanız daha sert olması çok normal. Tıpkı kestaneciler gibi lokum kıvamında kestane için önce 8-10 dakika haşlayın. İsteğe göre suyun içerisine bir tatlı kaşığı şeker de atabilirsiniz.
180 derecede fırınlayın!
Haşladığınız kestaneleri 180 derece fırında 30-35 dakika fırınlayın. Kestanelerin kısa sürede komple açıldığına şahit olurken kurumadığını da göreceksiniz. İşte kestaneciler gibi kestane yapmak bu kadar kolay.