Kahvaltı yapmadan bunları tüketmeyin!

Kahvaltı yapmadan bunları tüketmeyin!

ESRA ŞEN
Abone Ol

Sabahları canınız kahvaltı yapmak istemediği zaman veya aceleyle evden çıkarken bir şeyler atıştırmak istediğinizde aklımıza gelen bazı gıdalar oluyor. Ancak aç karnına her gıdanın tüketilmemesi gerekiyor. Çünkü bazı gıdalar mide rahatsızlığına sebep olduğundan tüm günü daha gün başından berbat ediyor. İşte o gıdaları sizin için listeledik.

Portakal suyu

İzlediğimiz birçok dizi ve filmlerde acelesi olan her oyuncunun portakal suyu içerek hızla evden çıktığı sahneyi görmüşsünüzdür. Hatta eminim çocukluğunuzda özenmişsinizdir bile ancak aç karnına portakal suyu içmek mide yanmasına sebep oluyor. Portakalın asitli yapısı mide asidiyle birleştiğinde belli bir süreden sonra reflü ve gastrit problemi ortaya çıkartıyor. Bu sebeple tamamen aç karnına değil ancak birkaç lokma bir şeyler yedikten sonra portakal suyu içmelisiniz.

Unlu mamuller

Sabah aç karnına yediğiniz poğaçaların midenizi yaktığınızı fark ettiniz mi? İşte bunun sebebi poğaçanın içinde bulunan maya. Mayalı unlu mamulleri aç karnına yediğinizde mide ağrısına sebep oluyor.

Muz

Eminim birçoğunuz işiniz olduğunda veya okula gittiğinizde kahvaltı yerine muz yiyerek tok kalmaya çalışıyorsunuzdur. Ancak bu sefer muz midemize değil kalbimize zarar veriyor. Sebebini hemen açıklayalım: aç karnına yenilen muz, magnezyum artışına sebep olduğu için kalbe zarar verebiliyor.

Domates

Her ne kadar çok bilinmese de domates de tıpkı portakal gibi asit içeriyor. Bu sebeple aç karnına domates tüketildiğinde mide asidi artıyor ve bu durum gastrit problemlerine yol açıyor.

Şekerli yiyecekler

Dışarıdaysak eğer aç karnına hemen bir şeyler yiyebilme için bazen şekerli gıdalara yöneliyoruz. Bunlara yönelmemize bahane olarak ise kan şekerimiz düşmesin diyoruz. Ancak aç karnına şekerli gıdalar yediğinizde kan şekeriniz aniden yükselir. İşte bu durum zamanla diyabet sorununu ortaya çıkarır.

E ESRA ŞEN Pirimedya