Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
Güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri olan güllaç son günlerde sofralarımızı süslemeye başladı. ‘Ramazanın gülü güllaç’ olarak hafızalarımıza ve damaklarımıza izini bırakmış olan güllaç ne yazık ki ramazan dışında tüketildiğinde aynı hazzı vermeyen lezzetlerimizden. Peki güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir? Nefis, pratik ve lezzetli güllaç nasıl yapılır sorusunun cevabı bizde!
Güllaç yapmanın püf noktaları
- -Güllaç yapraklarını kırılmamaları için mutlaka kullanacağınız tepsinin ya da borcamın boyutuna göre hazırlayın.
- -İyi bir güllaç yapmanın olmazsa olmazı güllaç yaprağıdır. Işığa tuttuğunuzda arkasını görebileceğiniz kalınlıkta güllaç yaprakları sizi en iyi sonuca götürecektir.
- -Güllacın en önemli noktası diyebileceğimiz şey şerbeti olduğundan şerbetinizi mutlaka taze sütle yapmaya özen gösterin eğer mümkünse günlük taze süt kullanmanız sizi en iyi sonuca ulaştıracaktır.
- -Sütünüz ne çok sıcak ne de soğuk olmalı. En ideal kıvam için sütünüz mutlaka serçe parmağınızı yakmayacak kıvamda ılık olmalı. Soğuk süt kullandığınız takdirde güllacımız yumuşamayacak, sıcak süt kullandığınız takdirde ise lapa olacak.
- -Şerbet yapımında ise ılık sütünüzü asla şekerle birlikte kaynatmayın. Sütünüz kaynadıktan sonra toz şekeri ekleyin ve sütün sıcaklığında erimesini bekleyin. Böylelikle mideniz yanmayacak ve şerbetiniz bembeyaz kalacak.
- -Güllaç yapımında gül suyu kullanmak istemeyenler için ise kaynayan süte vanilya eklemek şerbetin aroması açısından müthiş bir alternatif.
- -Güllaç yapraklarınızın kenarının ve ortasının kesinlikle aynı incelikte olmasına dikkat edin aksi halde yapraklarınız yumuşamayacak.
- -Son olarak güllacınızı kolay servis edebilmek için mutlaka dikdörtgen bir tepsi kullanmanızı öneririz.
Evde güllaç yaprağı nasıl yapılır?
Peki evden çıkmanın mümkün olmadığı bu günlerde ‘güllaç yaprağı bulamazsak ne yapacağız?’ dediğinizi duyar gibiyiz. “Güllaç yaprağı evde yapılır mı?” Bu sorunun cevabı hemen hemen hepimizin mutfağında demirbaş olarak bulunan iki malzemede gizli.
Güllaç Yaprağı Tarifi
Malzemeler
• 3 tatlı kaşığı un
• 4 tatlı kaşığı nişasta
• 2 su bardağı su
Yapılışı
• Un,nişasta ve suyu bir kavanoza alın.
• Kapağını kapatıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çalkalayın.
• Büyük bir teflon tavanızı ıslatın.
• Hazırladığınız karışımı ince bir katman halinde tavaya sürün.
• Ocağa alın ve en yüksek ateşte kurumasını sağlayarak tavadan ayrılıncaya kadar yalnızca tek tarafını pişirin.
• Tavadan ayrılmaya başladığında yaprağınızın kırılmaması için kenarlarından nazikçe çekerek kenarı alın.
• Güllaç yaprağınızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
• Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda yaprağınızı yice kuruyana kadar pişirin.
• Tüm karışımı bitene kadar bu yöntemle pişirin ve tüm yapraklarınız hazır.
Evde kolay güllaç nasıl yapılır?
Nostaljik bir lezzet olan güllü aş yani güllaç her ne kadar yapımı kolay görünse de kıvamını tutturması maharet isteyen bir lezzet ama bu enfes tarifimiz sayesinde şef edasıyla hazırladığınız nefis güllacınız tam kıvamıyla sofralarınızı süsleyecek.
Vişneli güllaç nasıl yapılır?
Tatlı ve ekşi lezzetlerin zıtlığından doğan enfes lezzetinin müptelası olanlar için ise Lokma’nın sizlere müthiş bir önerisi var.
Karamelli güllaç nasıl yapılır?
Ramazanın simgesi haline gelmiş otantik bir lezzet olan güllaca modern yorum. Şefimizin de seçimi olan muhteşem bir lezzete merhaba deyin.
Fıstık ve karamelli güllaç tarifi
Şekersiz hurmalı güllaç nasıl yapılır?
Ramazan ayı boyunca sofralarımızı süsleyen hurmalarımızı ramazan denilince akla gelen en yakın rakibiyle aynı tarifte buluşturduğumuz enfes lezzetimiz.
Hurmalı ve şekersiz güllaç tarifi
Çikolatalı kolay güllaç nasıl yapılır?
Küçük, büyük demeden hepimizin gönlüne girmeyi başarmış çikolata, güllaç ile buluşursa ne mi olur? Leziz bir şölen. Hadi gelin bu lezzete ‘Lokma’ ile ortak olun.