Çorbanızın kesilmemesi için bu adımlara dikkat edin!

Çorbanızın kesilmemesi için bu adımlara dikkat edin!

SEVDE TOPCU
Abone Ol

Terbiyeli çorbalar yapmayı hepimiz çok seviyoruz! Özellikle akşam yemeğine misafirlerimiz olacağı zaman terbiyeli çorbaları daha çok tercih ediyoruz çünkü hem çok lezzetliler hem de biraz daha şık duruyorlar! Peki terbiyeli çorba yaparken sık sık çorbanız kesiliyor mu? İşte çorbanızın kesilmemesi için uygulamanız gereken o taktikler!

Malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalı

Terbiye malzemeleri genellikle, yumurta, yoğurt, süt gibi malzemelerden oluşur. Bu malzemeler kısa sürede bozulabilen türden malzemelerdir. Çorbanızda yumurta kullanacaksanız 1 saat öncesinde dışarı çıkarmanız yeterlidir, uzun süre dışarıda beklemesine gerek yok.

Terbiye malzemeleri çırpılmalı

Özellikle un kullanılan terbiyelerde pütür kalma olasılığı çok yüksek. Pütürlü bir terbiyeniz olursa sıcak su ile birleştiğinde muhtemelen kesilecektir. Kuru malzemelerin üzerine sıvıları ekleyip bir el çırpıcısı yardımıyla homojen olana dek çırpmalısınız.

Temperleme çok önemli!

Terbiyenizi çorbanıza eklemek için hazırsınız! Bu işlemi direkt olarak yaparsanız çorbanız muhtemelen kesilecektir. Temperleme dediğimiz ısıyı eşitleme yönteminden faydalanmamız gerekiyor. Ocaktaki çorbanın suyundan iki kepçe alıp terbiyenize güzelde yedirin ve çorba ile terbiyenin ısısını eşitleyin.

Çorbaya terbiyeyi ekleme işlemi

Isısı eşitlenen terbiye çorbaya eklenmeye hazır. Ancak yine burada da birden tamamını eklemek risk oluşturabilir. Terbiyeden tek tek kepçe alın ve kademeli olarak çorbanıza yedirin. Aynı zamanda hızlı bir şekilde aynı yöne karıştırıyor olmanız gerekir.

Tuz en son!

Sakın tuzu terbiyenizin içine eklemeye kalkmayın ya da terbiyeyi eklemeden çorbanızı tuzlamaya kalkmayın! Tuz ne yazık ki terbiye malzemelerinde ayrışmaya sebep olur ve bu da doğal olarak çorbanızın kesilmesine. O halde çorba terbiye ile birlikte güzelce birleştikten sonra ocağı kapatın ve tuzunuzu öyle ekleyin.

S SEVDE TOPCU Pirimedya