Brüksel lahanasının ismi nereden geliyor?

Brüksel lahanasının ismi nereden geliyor?

ESRA ŞEN
Abone Ol

Lahananın minyatür haline benzeyen Brüksel lahanası, bizim mutfaklarda pek kullanılmasa da son zamanlarda yeni yeni tariflerde kullanmaya başladık. Sadece görüntüsüyle değil aynı zamanda adıyla da dikkat çeken Brüksel lahanasının Brüksel ile bir bağlantısı var mı? Brüksel adını almasının altında bir hikaye var mı? Hepsinin cevabı bu yazımızda.

Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan Brüksel lahanası, Belçika topraklarında özellikle de Brüksel ve civarında çok fazla yetiştiriliyordu. Çiftçiler tarafından çok fazla rağbet gören Brüksel lahanası, kısa zamanda Avrupa'nın diğer bölgelerine de yayıldı. Endüstri Devrimi ile birlikte tarım teknikleri gelişmeye başlayınca daha Brüksel lahanası Avrupa'nın en çok tercih ettiği sebzeler arasına girdi.

18. yüzyıla gelindiğinde en çok İngiltere ve Fransa'da popüler hale gelen Brüksel lahanası, adını yetiştiği şehirden alıyor. Bazılarına göre bu ismi almasının sebebi sadece Brüksel'de yetişmesi değil! Lahananın minik versiyonu olmasıyla tanınan Brüksel lahanası tıpkı onun gibi Avrupa başkentlerinin minik versiyonu olarak adlandırılan Brüksel'den dolayı bu ismi alıyor.

E ESRA ŞEN Pirimedya