Birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar

Birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar

ESRA ŞEN
Abone Ol

Bazı yiyecekler sağlıklı oldukları halde bir araya geldiklerinde vücutta olumsuz etkiler yaratabilirler. Yiyeceklerin kombinasyonlarına dikkat etmek sindirim sisteminin verimli çalışması ve vücudun besinlerden en iyi şekilde faydalanabilmesi açısından önemlidir. İşte birlikte tüketmemeniz gereken besinler.

Yoğurt ve turp

Turp hem asitli hem de gazlı bir sebze olduğu için yoğurtla birlikte tüketildiğinde mide yanma problemleri doğurabiliyor. Tabi sadece mide yanması değil aynı zamanda zehirlenme gibi problemlere de yol açıyor.

Süt ve tavuk

Süt ve tavuk da birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Çünkü ikisini aynı anda tüketmek vücutta fazla protein ve kalsiyum birikmesine sebep olabiliyor. Aynı zamanda sütün içerisinde yer alan laktik asit, tavukla birleştiği zaman mide ekşimesine sebep oluyor.

Süt ve narenciye

Süt ile beraber portakal, limon, mandalina gibi narenciyeler tüketilmemeli. Çünkü süt sindirilmesi zor bir protein olduğu gibi narenciyelerde asidik bir yapıya sahip. Bu ikisinin birleşimi sindirimi iyice zorlaştırarak mide rahatsızlıklarına yol açabilir.

Kavun ve karpuz

Hem şeker oranları hem de sıvı oranları çok yüksek olan bu iki meyve birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Çünkü bu iki meyve birlikte tüketildiği zaman kanı fazla sulandırabilir, tansiyonu yükseltebilir ya da şeker hastası olan birinin şekerini yükseltebilir.

Süt ve yumurta

Genellikle çocuklara sabah kahvaltıda birlikte tükettirdiğimiz süt ve yumurta, aslında birlikte tüketilmemesi gereken gıdalar arasında yer alıyor. Çünkü her ikisinde de yüksek protein var ve bu vücudun proteini sindirmesini zorlaştırıyor. Bundan dolayı da vücutta toksik atık oluşuyor.

E ESRA ŞEN Pirimedya