Biberiye suyunun saça faydaları

Biberiye suyunun saça faydaları

ESRA ŞEN
Abone Ol

Genellikle et tariflerinde görmeye alışık olduğumuz biberiye son zamanlarda etle değil saçlarımızla anılmaya başlandı. Eminim sizin de karşınıza saç dökülmesi için veya saçları uzatmak için biberiye suyu tarifi çıkmıştır. Peki sosyal medyada viral olan bu tarif gerçekten saçlara faydalı mı hadi gelin bakalım.

Çam ağacının yapraklarını andıran görüntüsü ve hoş kokusuyla et yemeklerimizin vazgeçilmezleri arasında yer alan biberiye, aromatik bitkiler arasında yer alıyor. Bu sebeple yağı da oldukça kıymetli. Ancak bu aralar ne yağıyla ne de baharat olarak kullanımıyla anılıyor. Bir tencere içerisinde kaynatılan biberiye bitkisiyle aromalandırılan bu su, viral olunca uzmanlar tarafından da araştırılmış. İşte biberiye suyunun faydaları:

Saç köklerini güçlendiriyor

Saç kökleriniz eskisi kadar güçlü değilse ve kolayca kopup dökülüyorsa o zaman biberiye suyu tam size göre. Saç köklerinin ihtiyacı olan vitaminleri sağlayarak güçlendiren biberiye suyu, dökülmelerin de önün geçiyor.

Beyazlamayı yavaşlatır

Saç pigmentini koruma özelliğine sahip olan biberiye suyu, saçın normalden daha geç beyazlamasına yardımcı oluyor. Bu sayede saçı boyama süresi uzadığı için daha az yıpranma yaşanıyor.

Yeni saç çıkarıyor

Biberiyenin yeni saç çıkarma etkisi olduğu bilimsel olarak da kesinleşmiş. Ancak tabi bu durumun belirli saç dökülmelerinde geçekleştiğini söylemeden geçmeyelim. Eğer saç folekülleriniz hala canlıysa biberiye suyunu kesinlikle denemelisiniz.

Saçın hızlı uzamasını sağlar

Saça ihtiyacı olduğu vitaminleri fazlasıyla veren biberiye suyu, sağlıklı bir saçın hızlı bir şekilde uzamasında oldukça etkili. O yüzden saçlarınız hızlı uzamıyorsa hemen bir biberiye suyu kaynatıp saçlarınıza sıkmanızda fayda var.

E ESRA ŞEN Pirimedya