Bal hakkında bilinen yanlışlar

Bal hakkında bilinen yanlışlar

ESRA ŞEN
Abone Ol

Kahvaltılarımızda, tatlılarımızda, içeceklerimizde… Fark etmesek bile bal hayatımızda çok fazla yer ediniyor. Hal böyle olunca da gerçek bal nasıl olur? Balın iyisi nasıl anlaşılır? gibi birçok sorunun cevabı kulaktan kulağa yayılıyor. Peki bal hakkında yayılan hangi bilgiler yanlış? Hadi gelin bakalım.

Gerçek balın rengi koyu olur

Balın rengi tamamen arının hangi çiçeğinin polenini topladığıyla alakalı. Bu yüzden gerçek balın rengi koyu olur söylemi tamamen şehir efsanesi.

Gerçek bal tatlı olur

Bal hakkında doğru bilinen yanlışlardan biri de gerçek balın tatlı bir aromaya lezzet olması. Ancak tıpkı balın renginde olduğu gibi tadında da belirleyici faktör arıların hangi çiçekten üretildiği.

Gerçek bal kristalleşir

Halk arasında gerçek balın kristalleştiğine dair bir bilgi var işte bu bilgi de yanlış. İster sahte bal olsun ister gerçek bal kristalleşmesi çok normal. Bunun sebebi ise balın saklama koşullarıyla alakalı.

Gerçek bal boğaz yakar

Gerçek bal yenildiği zaman geniz yanması olur inancı da tamamen yanlış bir bilgi. Çünkü geniz yakan balların bu özelliğe sahip olmasının nedeni balın içeriğinde bulunan polen miktarı. Yüksek polene sahip ballar geniz yakarken çiçek balı gibi düşük polene sahip ballarda bu yanma olmaz.

E ESRA ŞEN Pirimedya