1.Gün iftar menüsü: İlk gün konuğumuz, köfteli islim kebabı
1.Gün iftar menüsü: İlk gün konuğumuz, köfteli islim kebabı
Müslümanlarca sabır; ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olarak kabul edilen hepimizin heyecanla beklediği Ramazan ayına bu yıl da kavuştuk. Yağmur bulutu gibi bereketiyle gelip içimizi huzur dolduran bu mübarek ayda oruç en önemli ibadetimiz. Mutfaklardan gelen leziz kokuların tüm evi sardığı, sıcak pidelerin sofralarla buluştuğu, masanın etrafında el açıp ezanı beklediğimiz saatlere hazırlık süreci epey meşşakkatli geçiyor. Ramazan ayı boyunca her gün ‘akşam ne pişirsem?’ sorusu zihinleri kurcalarken imdadınıza yetişip her güne birbirinden leziz tariflerle naçizane fikirlerimizi sunuyoruz!
Şimdi ilk günün ilk yemekleriyle karşınızdayız. Çorbadan salataya, pilavdan ana yemeğe ve tatlıya kadar her şeyi bulabileceğiniz hem çok yormayan hem de çok lezzetli bu güzel menüye tarifleriyle birlikte gelin beraber göz atalım.
Yayla çorbası tarifi
İlk günün ilk yemeği ‘yayla çorbası.’ Mutfakların en çok tercih edilen, en sık yapılan çorbalarından biri. Oldukça pratik ve lezzeti herkese hitap eden bazı yörelerde yoğurt çorbası olarakta geçmektedir. Tarifi sizler için hazırladığımız linkte bulabilirsiniz.
Köfteli islim kebabı nasıl yapılır?
Orucumuzun ilk günü hafif bir çorbayla başlangıç yaptıktan sonra sıra geldi ana yemeğe. Ana yemekte, patlıcanla etin müthiş uyumunu sofralara getirip listemize ‘köfteli islim kebabını’ alıyoruz. Yapılışı oldukça kolay sunumuyla da göz ziyafeti yaşatan ana yemeğimizi püf noktalarıyla tarifimizde bulabilirsiniz.
Pratik domatesli bulgur pilavı yapımı
Menüyü tamamlayacak, sofraların olmazsa olmazı pilava geldi şimdi sıra. Kebabın yanına çok yakışan ‘domatesli bulgur pilavı’ kolay yapımıyla domatesi, biberi ve soğanıyla birlikte sizi hiç yormadan harika bir lezzet ortaya çıkarmanızı sağlayacak. Bulgurun en güzel halini sofralarda görmek için linkten tarifine ulaşabilirsiniz.
Evde haydari yapımı
Çorba yapıldı, ana yemekler hazır şimdi yanına güzel bir meze ile taçlandıralım yemeğimizi. Az malzemeyle harika bir lezzet için haydari tam aradığımız tarif! Linkte bulabileceğiniz tarifle hazırladıktan sonra biraz dolapta bekleterek servis yapabilirsiniz.
Süzme yoğurdun kıvamı, sarımsağın ve baharatların kokusuyla masalarımızı süsleyen haydari tarifi burada.
Güllaç nasıl yapılır?
11 ay boyunca beklenen, ramazan denince akla ilk gelen tatlı, olmazsa olmazımız ‘güllaç’ tabii ki ilk günde soframızın baş tacı. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli, hafif olmasıyla çok fazla tercih edilen Osmanlı saray mutfaklarından günümüze kadar gelmiş, geleneksel tatlılarımızdan biri. Sizin için hazırlamış olduğumuz tarifte malzemelere ulaşabilir kolaylıkla hazırlayabilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun...