Yunan askerlerinin geri ittiği 12 göçmen donarak öldü

HABER MASASI
Abone Ol

Yunanistan sınırından kahreden haberler gelmeye devam ediyor. Yunan sınır birliklerinin ayakkabılarını ve kıyafetlerini çıkarttığı 22 göçmenden 12'si soğuktan donarak hayatını kaybetti. Donmak üzere olduğu tespit edilen bir düzensiz göçmen ise Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınırında ayakkabıları çıkartılıp elbiseleri soyulan ve Yunan birlikleri tarafından geri itilen 22 göçmenden 12'sinin donarak hayatını kaybettiği duyurdu.

İçişleri Bakanı Soylu tepki gösterdi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12'si dondu. AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ'ye müşfik. Allah rahmet eylesin" dedi.

Arama tarama faaliyetleri devam ediyor

Edirne Valiliği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "2 Şubat 2022 günü İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevki'inde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır” denildi.