Yerli ve milli olarak üretildi: Koronavirüse karşı 'Dezenfekte Tüneli'

HABER MASASI
Abone Ol

Ordu'da koronavirüse karşı belediye, yerli ve milli imkânlarla ürettiği Aircor52 Dezenfekte Tüneli'ni kullanıma sundu. Şehrin merkezine yerleştirilen tünel Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınının il genelinde yayılımını önlemeye yönelik olarak yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Ordu'da koronavirüse karşı dezenfekte tüneli yapıldı
Ordu'da koronavirüse karşı belediye tarafından tamamen yerli ve milli imkânlarla Aircor52 Dezenfekte Tüneli'ni tasarladı. Şehrin merkezine yerleştirilen tünel Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.


Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tamamen yerli ve milli imkânlarla ürettiği Aircor52 Dezenfekte Tüneli'ni tasarladı. Bu tünel, dışarı çıkmak ve işe gitmek zorunda olan vatandaşların kıyafetleri üzerinde oluşan zararlı bakterilerin dezenfekte edilmesini sağlayacak.

İnsan sağlığına zararı yok

Tamamen sensörlü olarak çalışan dezenfekte tünelinin insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi kendi imkânlarıyla tasarladığı dezenfekte tünelinin marka tescilini almak üzere başvuruda bulundu.

Tünel belediyenin önüne kuruldu

Türkiye'de bir ilk

Şehrin belirli noktalarına dezenfekte tünelinin yerleştirileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, "İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşları dezenfekte ediyoruz. Bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek dezenfekte tünelini oluşturduk. Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Tamamen Ordu Büyükşehir Belediyemize ait bir uygulamadır. Bu çalışmayla vatandaşlarımızın kıyafetleri dezenfekte olacak. İlimizin belirli noktalarına bu tünellerden kuracağız. Her vatandaşımızın buradan yararlanmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

"Solüsyon özel olarak geliştirildi"

Özel bir çalışma neticesinde ürünün ortaya çıkarıldığını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, "Bu sistem Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler ile yapmış olduğumuz bir solüsyon çalışması neticesinde ortaya çıktı. Bu solüsyon insan sağlığını etkileyecek herhangi bir madde içermemektedir. Buradaki amaç hijyen ve dezenfeksiyonu sağlayabilmek yani kontamine bir alan oluşturmak. Sistemimiz 8 adet nozul ve özel hazırlanmış bir çözeltiyle çalışmaktadır. Tamamıyla sensörlü bir uygulama olup insanların kıyafetleri 360 derece dezenfekte edilmektedir" diye konuştu.