Kalem kağıt, neredeyse gözümüzü hayata açışımızdan itibaren bizimle olan iki şey. Bitmeyen okullar, sınavlar, iş hayatı derken ayrılmaz parçalarımız oluyor kalem kağıtlar...
Büyüğü küçüğü, harfe kuyruk eklemesi, eğim katması derken birçok değişik yazı tipine rastlıyoruz. Peki bu yazı tipleri karakter analizi yapmamıza yardımcı olabilir mi? Neden olmasın. Tıpkı psikologların resimlere bakarak tedavi yöntemi uygulaması gibi bu da ayrı bir analizdir. İşte yazı tipleri ve özellikleri;
0. Eğim
El yazısının sağa doğru eğimi, kişinin iletişim yeteneğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. örneğin kişi daha arkadaş canlısı, yönlendirici, sorumluluk sahibi, girişken olma eğilimi taşıyordur. aynı zamanda satış yapmaya, kontrolü elinde tutmaya, sevilmeye, destekçi olmaya kadar uzayan birçok olasılığı barındırır. El yazısının genellikle dik oluşu kişilik bağımsızlığına işarettir. Sola doğru eğilen el yazısı, duygusal olarak ihtiyatlılığı temsil eder.
0. Büyüklük
Büyük el yazısıyla yazan kişiler daha çok dışa dönük, dost tavırlı kimselerdir.. Küçük el yazısı mantığı temsil etmenin yanı sıra zıt düşülen kişilere karşı acımasız olmayı da ifade eder. akademik ve zihinsel uğraşılardan hoşlanan kişilerde bu tip el yazısı görülür.Eğer yazı hem küçük hem de zarif ise kişinin kendi dalga boyuna uygun olmayan kişilerle de iyi bir iletişim kurması olası değildir. bu kişiler, sosyal olarak kabul görmüş kuralları yıkmak konusunda zorlanırlar.
0. Baskı
Koyu harflerle yazan kişiler verdikleri sözü yerine getirmek konusunda çok titizdirler. ve etraflarındaki birçok olan biteni ciddiye alırlar. Çok koyu harfler ise kişinin gerginliğinin, eleştiriye karşı sinirlerine fazla hakim olamayışın ve küçük imalardan bile alınganlık göstermenin ifadesi olarak yorumlanıyor. bu kişiler önce tepki gösterir sonra soru sorarlar. ve duygusal davranışlarını devam ettirirler. Silik ve ince yazılar ise insanlara olan hassasiyeti temsil ediyor. Ama yazı aynı zamanda kaba saba ve şekilsiz ise kişi sönük bir yaşam tarzı sürdürüyordur.
0. l, t ve h harflerindeki sırlar:
Bu harflerin üst kısımlarının uzun olması hedef ve hırsın mevcudiyetini gösterir. ancak üst tarafı fazla uzun l, t ve h'ler boş bir hırsı simgeliyor diyebiliriz. Bu harflerin üst tarafının oranlı bir şekilde kuyruklu olması kişinin her şey üzerine etraflı bir şekilde düşündüğünü ve hayal gücünü makul bir şekilde kullandığını gösterir.
0. g, y, p harflerindeki sırlar
Kuyruğun dik olması, sabırsızlık belirtisidir ve kuyruğun basık bir şekilde yuvarlanması, saldırganlık ve yüzleşmekten uzak durma isteğini ortaya koyar. Kuyruğun bastırılarak yazılmış tam bir kanca halini alması, enerji, para kazanma isteği ve tenselliğin göstergesidir. Kuyruğun bastırmadan tam bir kanca şeklini alması güvenlik ihtiyacını gösterir.
0.
Kelimeler arasındaki mesafenin fazla olması, “bana nefes alacak alan bırak” mesajını içerir.
0.
Sizlerin de ruh haline göre nasıl daha çirkin, güzel yazılar ortaya koyduğunuzu ölçebilmenize yardımcı olacak ufak bir deney;
1- Çok mutlu olduğunuz bir anı düşünerek, herhangi bir cümle yazın.
2- Çok mutsuz olduğunuz bir anı düşünerek,
3- Çok sinirli olduğunuz bir anı düşünerek bir cümle yazın.