Yaratılmış her insanın mükemmel olduğunu yüzümüze çarpan ilkokul mezunu bilge kadın Ümmiye Koçak

BÜŞRA ŞERBETÇİ
Abone Ol

Her insan ayrı yeteneklerle farklı duygular ve teçhizatlarla donatılmıştır. Kimisi bunu farkedip kullanır, kimisi hiç bilmeden göçer öte aleme. İşte kendinin ve yeteneğinin farkına varıp, hayallerini gerçekleştirecek ruhun peşini bırakmayan ve imkansızlıklar içinde büyük başarılara imza atan bir ismi, Ümmiye Koçak'ı yakından tanıyalım.

Adana'nın Çelemli Köyü'nde doğup, ilkokulda okuduğu Maksim Gorki'nin kült eseri Ana'nın ilk ateşi fitillediği, bugün ödülleri ve başarılarıyla akıllara kazınan Türkiye'nin bir değerinden bahsedeceğiz.
0. 10 kardeşten 6. Ümmiye Koçak
1957 yılında doğan Koçak, maddi imkansızlıktan dolayı eğitim hayatını tamamlayamasa da küçük kardeşi okula gitmeyince kendi gitme imkanı bulmuş ve ilkokulu tamamlamış. Zaten içinde yanan sanat ateşini de bu dönem fark etmiş. Koçak, Maksim Gorki'nin Ana kitabının üstünde bıraktığı etkiyi bugün hala her fırsatta dile getiriyor.
0. Dönüm noktası: Arslanköy
Evlendikten sonra Arslanköy'e taşınan Koçak 32 yıllık evli ve 3 çocuk annesidir.

Ümmiye Koçak, kadınların yaşadığı tüm zorlukları anlatabilmek için, 2001 yılında " Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu"nun kurucusu oldu. 57 yaşındaki sanatçı, bugüne kadar 11 tiyatro oyunu yazıp Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 500 kez sahneye çıktı.

Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun " Taş Bademleri" adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerini de sahneye koymaya karar verdi ve "Kadının Feryadı" adlı oyunu sahneye taşıdı.




0. Köy sahnelerinden New York Avrasya Film Festivali'ne...
www.ummiyekocak.net
Ümmiye Koçak, "Hasret Çiçekleri" adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne aldı. Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan "Yün Bebek" filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak'a New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdı.
0. Ödülleri
www.ummiyekocak.net
-Adana Uluslar Arası Tiyatro Festivali Ödülü

-Ankara Uluslar Arası Tiyatro Festivali Ödülü

-Darüşşafaka Eğitim Kurumları Girişimcilik Ödülü

-Bornova Uluslar Arası Kadın Sanatcıları Festivali Ödülü

-Toros Koleji Eğitime Destek Ödülü

-Sivil Toplum Örğütleri (kader) Kadında Şiddete Hayır Destekleme Ödül

-Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yılın Sanat Ödülü

-TİKAV- 2012 Anneler Okulu projesine destek ödülü

-New York Avrasya Film Festivali: Sinemada En İyi Kadın Sanatçı ödülü. Samsun sivil toplum örgütü girişimcilik ödülü



0. Ona "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ünvanını veren film: Yün Bebek
0. Yün Bebek kamera arkası
0. Ümmiye Koçak'ın akıllara kazınan konuşması
0. Bugün Ümmiye Koçak, insanlara umut ve şevk dağıtmaya devam ediyor...