Varank'ın 'Nobel cevabı' Twitter'da gündem oldu: 'Fikir değil bilgi!'
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, Nobel ödüllü bir araştırmacının Türkiye’de çalışmak için başvurduğunu açıklamasının hemen ardından Televizyoncu Emin Çapa Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Varank’a Nobel ödülü alan araştırmacının kim olduğunu soran Çapa’ya Varank’ın cevabı Twitter’da gündem oldu. Bakan, ‘Fikir değil bilgiyle ilerleyelim’ diyerek ödüllü bilim insanı hakkında bilgiler paylaştı. Varank’ın tweet’i dakikalar içinde binlerce beğeni ve paylaşım aldı.
Birçok farklı sosyal statüye sahip insanların görüş ve yorumlarıyla sürekli olarak genişleyen Twitter dünyası her gün, onlarca farklı içerik ve yorumla yeni gündemler oluşturmaya devam ediyor. Sanatçılar, akademisyenler, sporcular derken siyasetçiler de sosyal medya hesaplarını aktif biçimde kullanmaya başlayarak ‘sürekli etkileşimli’ bir ağ oluşturmayı başarıyor.
Son olarak, televizyoncu Emin Çapa’nın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın ‘Nobel ödüllü bir araştırmacının Türkiye’de çalışmak istediğine' yönelik beyanına getirdiği yorum ve Bakan Varank’ın Çapa'ya yine Twitter üzerinden verdiği yanıt sosyal medya platformunun gündemi oldu.
Ne olmuştu?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 36 ülkeden alanlarında lider 242 araştırmacının Türkiye’ye gelmek için başvurda bulunduğunu açıklamış, yayınladığı metinde detaylı istatistiklerle araştırmacıların hangi ülkelerden olduğuna, sektörlerine ve Türkiye’den beklentilerine yönelik ifadelere değinmişti.
Varank’ın bu açıklamaları sonrası Televizyoncu Emin Çapa, 'Bakan Sn Varank, "çevre alanında Nobel Ödülü alan bir araştırmacı Türkiye'de çalışmak için başvurdu" demiş. Çok merak içindeyim, kim acaba? Çevre Nobeli yok. Çevre konusunda yaptığı çalışmalarla kimya Nobeli alan biri mi? Barış Ödülü mü? Fikri olan var mı?’ şeklinde bir tweet paylaşarak Varank’a seslendi. Mustafa Varank’ın Emin Çapa’ya yine Twitter üzerinden verdiği cevap dakikalar içinde beğeni ve paylaşım rekorları kırdı.
Varank,
- 'Fikirle değil bilgiyle ilerleyelim isterseniz. Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na başvuran isimlerden biri 2007 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli Üyesi ve bir çok başka ödülleri olan saygın bir bilim insanı.’
diyerek hem Türkiye’ye gelen bilim insanına yönelik açıklamada bulundu hem de Twitter’ın ‘yeni’ bilim gündemini oluşturdu.