Uyku Keki skandalı: Bakanlık harekete geçti

HABER MASASI
Abone Ol

İnternet üzerinden 'Uyku Keki' adıyla satılan ve içerisinde uyuşturucu madde olduğu iddia edilen külah çikolataları satan firma, şikayetlerin ardı ardına gelmesi sebebiyle satış kanallarını kapattı. Tarım ve Orman Bakanlığı konu ile ilgili soruşturma başlattı.

İnternet üzerinden satışı bulunan külah çikolatalar, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Uyku keki diye satılan ürünlerde uyuşturucu riski
Bu kekler 1.200 liraya satılıyor, yiyen kendinden geçiyor Bir kek nasıl 1200 lira olabiliyor derseniz hoop tam burada videoyu durduralım ve bu arkadaşların gözlerine bakalım.

Normal bir kek olmadığı sanki biraz aşikar gibi.

Sosyal medyada bir süredir 'uyku keki' adı altında içeriğinde esrarın hammaddesi THC bulunan uyuşturucu satışı yapıldığı iddiaları var.

Üstelik bunu 'Türkiye'de bir ilk' sloganıyla internet üzerinden satacak kadar da rahatlar.

Gelen tepkiler üzerine satış yapan firma sosyal medya hesabını kapatsa da vatandaşlar, ürünlerin bir an önce incelenmesini istiyor. Şimdi gözler yetkili mercilerde. Bu keklerin Türkiye'de satışının nasıl yapıldığı merak konusu.

İçerisinde uyuşturucu nitelikte bir madde olduğu öne sürülen ürünleri satan firma, iddialar sonrası satış sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını kapattı.

Bu olayın sosyal medyada büyük yankı bulması ve firmanın satış kanallarını kapatması, durumun vahametini ortaya koyuyor.

Şafak Sezer Aydemir Akbaş'ın cenazesinde isyan etti
Jurnal.ist

Bakanlığa şikayet yağınca apar topar sayfalarını kapattılar

İnternet üzerinden satışı yapılan külah keklerin içerisinde uyuşturucu olabileceği iddiaları vatandaşları tedirgin etti.

"İnternet üzerinden 1.200 TL'ye satılan külah çikolata ve sakızları tüketenlerin kendisinden geçtiği, gözlerinde kızarıklıklar oluştuğu, bu ürünleri yiyenlerin uyuşup anında uykuya daldığı paylaşılan videolarda açık bir biçimde görülüyor. İçeriğinde uyuşturucu etkisinde bir maddenin yer aldığı iddia edilen ürünlerle ilgili şikayetler çoğalınca kek, çikolata ve sakızları satan firma hızlı bir şekilde satış sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını kapatarak kayıplara karıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na çağrıda bulunan vatandaşlar, ürünlerin bir an önce incelenmesini, külah keklerin içinde uyuşturucu içeren bir madde varsa, bu ürünleri satanların bir an önce yakalanmasını istiyor.