Uygun fiyata kablosuz kulaklık: Samsung Galaxy Buds incelemesi

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Samsung’un 20 Şubat’ta San Francisco’da tanıttığı ve Barselona’daki Mobile World Congress’te sergilediği yeni nesil kablosuz kulaklık Galaxy Buds’ı inceliyoruz.

Apple, bundan iki yıl önce duyurduğu kablosuz kulaklığı AirPods ile büyük başarı yakaladı. Dolayısıyla hizmetler ve iPhone’lara ek olarak büyük bir gelir kalemi daha oluşturmuş oldu. Bunu gören diğer şirketler de doğal olarak AirPods’a rakip ürünler tasarlamaya başladı. Apple’ın en büyük rakibi Samsung da bu noktada Galaxy Buds çözümüyle kullanıcıların karşısına çıktı.

GalaxyS10 ailesinin tanıtımıyla birlikte kablosuz kulaklık Galaxy Buds da tanıtıldı. İlk kez 20 Şubat'ta San Francisco’da sahneye çıkarılan kablosuz kulaklık daha sonrasında ise Şubat sonunda Mobile World Congress’te sergilendi. Elbette biz de GZT.com olarak ürünün Türkiye’deki ilk ön incelemelerinden birini gerçekleştirdik. Fakat ürünü bu kez daha detaylı bir test süreciyle inceliyoruz. Bu arada, yazılı incelememizin yanı sıra bir de video incelememiz var.

Samsung Galaxy Buds'ın kutusunun ön yüzü bu şekilde.

Öncelikle ürünün kutusundan başlamak gerekiyor. Kare ve hayli sade tasarlanan kutu üzerinde kablosuz kulaklığın ismi ve fotoğrafını görüyoruz. Ön yüzde bunun haricinde bir detay yok.

Kutusunun arkasında çeşitli detaylar yer alıyor.

Arkaya geçtiğimizde ise paket içeriği, Bluetooth bağlantısına dair birkaç detay ve klasik logoları görüyoruz.

Galaxy Buds'ın kendi şarj kutusu ve kulaklıklar bu şekilde.

Kutu açıldığında kablosuz kulaklık ve kabloların ayrı ayrı bölümlerde sunulduğunu görüyoruz. Kutu içeriğiyle devam edebiliriz.

Galaxy Buds’ın kutu içeriğinde üç farklı boyutta kulakiçi silikon yer alıyor. Kulağınıza uyan silikonla birlikte çok daha ergonomik bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Bu arada silikonların yanında bir de esnek dış plastik malzeme var. Yine bunların da sol ve sağ kulaklığa ayrı ayrı takabilirsiniz. Ben Galaxy Buds’ı kullandığım süre boyunca kutu içeriğinden zaten takılı geldiği için düz olan versiyonlarına ihtiyaç duymadım.

Kutu içeriğindeki diğer bir detay ise şarj kablosu. Standart olarak 1 metre uzunluktaki bu kablo kutunun ve dolayısıyla kulaklıkların şarj edilmesini sağlıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi USB Type-C.

Galaxy Buds'ın kulakiçi yapısı yıllardır bu tarz kulaklık kullananların yabancılık çekmeyeceği cinsten.

Gelelim kablosuz kulaklığa… Öncelikle AirPods ile kıyaslamak gerekirse Samsung Galaxy Buds’ın biraz daha büyük ve irice olduğunu söylemek lazım. Apple’dakinin aksine dikey değil biraz daha yayvan bir tasarım sunuluyor. Kutunun ön yüzünde Samsung ismi ve hemen altında da AKG logosu yer alıyor. Bu noktada Galaxy Buds’ın AKG işbirliğiyle tasarlandığını belirtmek gerekiyor.

Kutu üzerindeki LED'in durumunun öğrenilmesi açısından avantajı büyük.

Kutu üzerinde bir tane LED yer alıyor. Bu LED sayesinde 'kutunun' şarj durumu hakkında bilgi alınabiliyor. Bu önemli bir detay. Çünkü bu sayede kulaklıklar haricinde kutunun şarjını da uygulamaya ihtiyaç olmadan görebiliyorsunuz.

Kutunun arka yüzeyinde sadece USB Type-C şarj yuvası yer alıyor.

Kutunun içi açıldığında solda ve sağda kulaklıklar sizi selamlıyor. Ayrıca kutu içinde de bir LED yer alıyor. Bu LED de kulaklıkların şarj durumu hakkında bilgi veriyor. Şarj durumu hakkında ikili olarak bilgi alabileceğiniz gibi tek tek takıp şarjlarına da bakabilirsiniz. Şarj azsa kırmızı, yeterliyse yeşil yanıyor. Detay için uygulamaya bakmak gerekiyor.

Galaxy Buds şarj kutusunun kalitesini çok beğendiğimi söyleyemem. Çünkü kapak defalarca kaldırılıp açıldığında deforme olacak gibi duruyor. Üstelik kutuyu ilk açtığınızda kulaklıklar da kutu içinde çok sağlam durmuyor. Yani yuvalar aslında daha sıkı olabilirdi.

Kulakiçi yapısındaki Galaxy Buds, şarj noktaları ve sensörler buradan görülebiliyor.

Şimdi işin biraz kutu kısmından çıkıp kulaklıklara geçebiliriz. AirPods ilk çıktığında da en fazla merak edilen detaylardan biri kulaktan düşüp düşmediği olmuştu. Galaxy Buds kulakiçi yapısı sayesinde kulağa tam olarak tutunuyor. Böylece kulağınızdan düşme gibi bir problem olmuyor. Ayrıca tasarımı gereği herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Üstelik 2 yıldır AirPods kullanan biri olarak epey ergonomik olduğunu söyleyebilirim. Hatta AirPods’taki gibi Galaxy Buds’ın da varlığını bir süre sonra unutuyorsunuz.

Samsung verilerine göre Galaxy Buds’ın tek tam şarjdaki kullanım süresi 6 saat. Bu aslında AirPods’tan 1 saat daha fazla ayakta kaldığını gösteriyor. Ancak ürünü denemek için 6 saat boyunca kesintisiz kullandığımı söyleyemem. Fakat yine de bu rakama ulaşabileceğini düşünüyorum.

Galaxy Buds kulakta bu şekilde görünüyor.

Galaxy Buds’ta her iki kulaklıkta da ikişer mikrofon yer alıyor. Böylece ortam sesleri azaltılarak karşı tarafa iletilirken telefon görüşmeleri çok daha berrak ve net hale geliyor. Tabii işin bir de ses kalitesi kısmı var. Bunu yazılı ya da videolu şekilde aktarmak mümkün değil. Yani kesinlikle denemek gerekiyor. Ancak özellikle bas seslerde çok yüksek şiddete ulaşabildiğini söyleyebilirim. Hatta benim değerlendirmeme göre AirPods’tan bir adım daha önde.

Fotoğrafa göre solda AirPods, sağda ise Galaxy Buds var.

Kablosuz kulaklığın IPX2 sertifikası var. Böylece su sıçramaları ya da terlemeler herhangi bir sorun oluşturmuyor. Bluetooth 5.0 sayesinde mobil cihazlarla bağlantı kuran Galaxy Buds aslında yalnızca Android değil, iPhone’larla hatta iPad’lerle de çalışabiliyor. Üstelik eşleşme çok kolay.

Genel olarak Galaxy Buds'ı kutusu dışında çok beğendiğimi söyleyebilirim. En önemli noktalardan biri fiyat. Samsung'un bu kablosuz kulaklığı 799 TL'ye satılıyor. Ayrıca AirPods karşısında kablosuz şarj, kutu üzerinde LEDgösterge, dolgun bas sesler ve tek şarjda daha uzun süre kullanım sebebiyle birçok avantaja sahip.