Üniversiteler ne zaman açılacak: Tarih belli mi?

HABER MASASI
Abone Ol

İlk ve orta dereceli okulların 9 eylülde açılacağının belli olmasının ardından, üniversitelerin ne zaman açılacağı merak edildi. YKS yerleştirme sonuçlarının ardından, GSB'nin KYK yurt yerleştirme sonuçlarını da açıklamasıyla gözler YÖK'ten gelecek açıklamaya döndü. Üniversitelerde 2024-25 eğitim dönemi ne zaman başlayacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak?

Üniversitelerde 2024-25 eğitim ve öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kaldı. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlarını yaptıran öğrenciler, Yükseköğretim Kurulundan gelecek açıklamayı beklemeye başladı. Henüz resmi bir açıklama gelmese de üniversitelerde 2024-25 yılı güz öğretim döneminin eylül ayının son haftasında başlaması bekleniyor.

YÖK takvimine nereden bakılır?

Yükseköğretim Kurulu takvimine ve güncel bilgilendirmelere, https://www.yok.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Ek tercih dönemi ne zaman başlayacak?

Yerleştirme sonuçlarının kesin ilan edilmesi ile birlikte, yerleşemeyen adaylar YKS ek tercih dönemlerini beklemeye başladı. 2024-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini yarın saat 11.00'dan 11 Eylül günü saat 23.59'a kadar yapabilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr/" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

İstanbul Valiliğinden ilk gün için okul saati düzenlemesi: 10 ile 15 arasında olacak
Jurnal.ist