Twitter'dan samimiyetsizlik göstergesi: Türkiye'nin tüm talepleri reddedildi!
Yapılan araştırmalar, Türkiye'nin yılın ilk yarısında Twitter'dan talep ettiği tüm kullanıcı verilerinin reddedildiğini doğruluyor.
Amerika Birleşik Devletleri, Facebook, Twitter ve Instagram gibi birçok farklı sosyal mecradan yıllardır veri talebinde bulunuyor. Bu taleplerin büyük bir kısmı gerçekleştirilirken; bir kısmı ise "kullanıcı verilerinin gizliliği" sebebiyle geri çevrilebiliyor. Özellikle seçim süreçlerinde dozu bir tık daha artıran ABD, yapılan araştırmalara göre Twitter'dan en fazla kullanıcı bilgisi isteyen ülkelerden biri.
Statista tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre 2017 yılının ilk yarısını kapsayan Ocak - Haziran döneminde ABD, Twitter'dan tam olarak 2111 talepte bulunmuş durumda. Bu taleplerin %77'si ise ABD açısından başarıyla sonuçlanabilecek şekilde "istenilen verilere erişilebilmesi" şeklinde sonuçlanmış.
Twitter'dan en fazla talepte bulunan ülkelerden bir diğeri ise Japonya. Yine yılın ilk altı aylık sürecine bakıldığında Japonya'nın da 1384 talep için Twitter'ın kapısını çaldığı görülebiliyor. Japonya'nın talep ettiği kullanıcı verilerinin %65'lik kısmı ise hükümetle paylaşılmış.
Tabloda dikkat çeken en önemli ayrıntılardan biri ise Türkiye'nin tüm taleplerinin reddedilmiş olması. Zira 2017'nin Ocak - Haziran dönemini kapsayan altı aylık süreçte 554 farklı talepte bulunulmasına rağmen hiçbiri karşılanabilmiş değil. Talepleri en az karşılanan Hindistan bile oluşturduğu 261 destek bildirimine %21 oranında cevap alabilmiş durumda. Ancak Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen tüm taleplerinin reddedilmiş olması kesinlikle "samimiyetsizlik" göstergesi. Zira Twitter, Türkiye'nin bu sürecinde ekstra hassas davranması ve kripto hesapların çözülmesinde yardımcı olması gerekiyor...