Türkiye'den Gazze'ye yardım gemisi Mısır'ın El Ariş Limanı'na Ulaştı

HABER MASASI
Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, İzmir'den yıla çıkan sağlık yardım gemisinin bu sabah Mısır'ın El Ariş Limanı'na ulaştığını duyurdu. Türkiye'nin Gazze'ye yardımları aralıksız sürerken yardım gemisinde tam donanımlı ağır iklim sahra hastaneleri ile yine tam donanımlı şişirilebilir sahra hastaneleri ve bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ve sarf malzemeleri bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı, Gazze’ye yardım amacıyla gönderilen sağlık yardım gemisinin bu sabah saatlerinde Mısır’ın El Ariş Limanına ulaştığını duyurdu.

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık malzemeleri taşıyan gemi Mısır'a ulaştı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen sağlık malzemelerini taşıyan geminin Mısır'a ulaştığını bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı ve geminin görüntülerine de yer verdiği paylaşımında, 'Gazze'ye yardım amacıyla gönderdiğimiz ve ağırlıklı olarak sağlık hizmetlerinden oluşan gemi Mısır El-Ariş Limanı'na ulaştı. Sağlık hizmetleri Mısır ile ortak koordinasyon sağlanarak Gazze halkına ulaştırılacak.' ifadelerini kullandı.

TRT Haber'e göre gemide, ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri olan her türlü iklim şartlarına dayanıklı tam donanımlı ağır iklim sahra hastaneleri ile yine tam donanımlı şişirilebilir sahra hastaneleri ve bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ve sarf malzemeleri mevcut.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları 37'nci günde de devam etti
İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 37. gününde de artarak devam etti.

İsrail, Gazze'nin Han Yunus kentindeki Selahaddin Caddesi'ndeki bir eve hava saldırısı düzenledi.

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 37 gündür devam eden İsrail ordusu saldırılarını sürdürüyor.

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi'nden bölgedeki son duruma ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana bölgede öldürülenlerin sayısı 4 bin 609'u çocuk, 3 bin 100'ü kadın olmak üzere 11 bin 180'e çıktı.

20 adet tam donanımlı ambulans ve UMKE araçları ile sağlık tesislerine enerji desteği için jeneratörler bulunan gemi Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Mısır Sağlık Bakanlığı doktorları tarafından karşılandı.