Türkiye, 'Momo' tehlikesine karşı harekete geçti

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Teknoloji kullanma yaşının düşmesiyle birlikte internet üzerinde paylaşılan içeriklerin kontrolü de ebeveynler için gittikçe zor bir hale geldi. Özelikle çocukları etkisi altına alan ve intihara, şiddet eğilimlerine sürükleyen oyunların çoğalması artık uyuşturucu bağımlılığı kadar tehlikeli. Son günlerde çok sık duymaya başladığımız Momo ve Mavi Balina oyunları gibi çocukları tehdit eden siber zorbalıklara karşı ilgili kamu kuruluşları harekete geçti.

Çocukları olumsuz etkileyebilecek ve herhangi bir filtreye takılmadan YouTube gibi milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarında hızla yayılan videolar artık kontrolden çıkmış gözüküyor.

YouTube kullanımının Türkiye'de yaygınlaşmasıyla aileler çocuklarını kontrol etmekte güçlük çekiyor.

Sosyal medyada çocukları bekleyen yeni tehlike: Momo
Hayat

Momo, Soluk cildi, korkunç gülüşü ve patlak gözleriyle korku filmlerindeki karakterleri andıran ‘Momo’ mesajlaşma platformu WhatsApp üzerinden yayılan bir şiddet oyunu.

Son olarak Momo oyununun gündem olması ve yaşananlar bu tür şiddet içeriklerinin ne denli büyük tehditler oluşturduğunu gözler önüne serdi.

Türkiye'nin 'Momo' tanığı anlatıyor: Kızımı hastanelerden topladım
Hayat

Momo oyunun son günlerde çok konuşulması üzerine bu tür siber zorbalıkların önüne geçmek için Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu harekete geçti. İnternetin güvenli ve kontrollü kullanımı hakkında çalışmalar düzenleyen kuruluşlar, ailelerin çocuklarını siber zorbalıklara karşı nasıl koruması gerektiğini anlatan bir grafik yayınladı.

Ulaştırma Bakanlığı ve BTK'nın aileleri bilinçlendirmek için hazırladığı siber zorbalığa karşı önlem kılavuzu.